Bajta PR' NAS Zgodilo se je Srečali so se pihalni orkestri
Srečali so se pihalni orkestri PDF natisni E-pošta
Prispeval Jernej Prodnik   
Nedelja, 28 Junij 2009 14:00
V nedeljo, Godbi ravenških železarjev se za prihodnost očitno ni potrebno bati21. junija, je v Trbonjah potekalo že trinajsto zaporedno srečanje pihalnih orkestrov. Tradicionalna prireditev, ki se jo zadnja leta udeležujejo vsi orkestri Koroške regije, poteka vsaki dve leti, letos pa je bilo prisotnih preko 500 godbenikov in 1000 udeležencev.

Prisotnih je bilo 12 orkestrov iz Koroške in Pihalni orkester Marezige iz Kopra, srečanje pa je kot v preteklosti s pomočjo lokalne skupnosti, dravograjške občine in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, organizirala Godba na pihala Trbonje.

Po posamičnih skladbah s pihalnimi orkestri so godbeniki, kot je v navadi, zaigrali še skupaj, pred prireditvenim šotorom. Pod taktirko različnih dirigentov je odmevalo čez celotne Trbonje, nekaj godbenikov pa je ob zvokih raje kar zaplesalo. Zabava se je ob zvokih zabavne glasbe nadaljevala dolgo v noč.

V šotoru se je trlo ljudi, ki so poslušali orkestre

Vodja godbenikov iz Trbonj, Gregor Jezernik, je povedal, da se bodo v njihovem majhnem kraju zagotovo srečevali tudi v prihodnj, saj se vsi orkestri srečanja udeležujejo z velikim veseljem. Znova že čez dve leti, ko bo Godba na pihala Trbonje praznovala okroglo 100. obletnico svojega delovanja.

Najbolj zabavno pa je bilo pred šotorom med skupnim nastopom


Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti