Trčil v družino natisni
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 19 Januar 2011 07:02

Policisti na območju Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so v preteklih dneh opravili ogled kraja prometne nesreče, v kateri se je en udeleženec huje telesno poškodoval, trije pa lažje.

Policist

V soboto, 15. 1. 2011, ob 10.43 uri, se je izven naselja Kotlje na regionalni cesti Slovenj Gradec-Kotlje-Ravne na Koroškem, zgodila prometna nesreča, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil 20-letni voznik z Raven na Koroškem. Navedeni je vozil osebni avtomobil iz Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je z vozilom pripeljal v desni pregledni ovinek izven naselja Kotlje, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast na upravljanjem vozila, ki ga je zaneslo na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčilo v naproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 43-letni voznik z Raven na Koroškem.

Po trčenju je osebni avtomobil povzročitelja odbilo na travnik pod cesto. V prometni nesreči je bil 43-letni voznik huje telesno poškodovan, lažje pa so bili poškodovani 20-letni povzročitelj ter 37-letna sopotnica in 8-letni otrok, ki sta sedela na sprednjem in zadnjem sedežu v osebnem avtomobilu 43-letnega voznika.

Zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.