Bajta PR' NAS Zgodilo se je Pol leta obstoja Bajte
Pol leta obstoja Bajte PDF natisni E-pošta
Prispeval uredništvo   
Nedelja, 14 September 2008 16:02

Danes mineva natanko pol leta, odkar se je Bajta prvič pojavila na medmrežju. Upravičeno lahko trdimo, da je v teh šestih mesecih Bajta resnično postala glavni informacijsko-zabavni portal na Koroškem, obenem pa smo postali tudi edini koroški spletni časopis. Za vas smo ob tej priložnosti zbrali nekaj misli in nekaj statističnih številk.

Bajtin forum, ko je dosegel številko 8000 sporočil
21. aprila je imel Bajtin forum 8000 sporočil v 505 temah.
Danes jih ima 17.542 v 895 temah.
 

 
Vsak projekt ima svoje porodne krče in jasno, ima jih tudi Bajta. Pol leta pomeni v življenjskem ciklu nekega projekta zelo kratko obdobje, še posebej, če gre za dolgoročno naravnan projekt, ki je bil zagnan praktično iz ničesar. Načrti so marsikdaj drugačni od prakse in obratno, vendar če se ozremo nazaj v naše projektne načrte je jasno, da smo nekatere zastavljene cilje že presegli in da jih bo potrebno redefinirati. Spet drugje smo v zaostanku, česar se zavedamo.

Bajta je in bo, to je dejstvo. Verjamemo, da skupaj s sodelavci ustvarjamo pomemben projekt za Koroško, s katerim lahko Koroška le pridobi.

V tem času smo znotraj Bajte izvedli več manjših projektov. Najbolj aktualen je gotovo zadnji, »Volitve na Bajti 2008«, katerega rezultate bomo objavili prihajajoči teden. V avgustu smo kot medijski sponzor pomagali pri Ravenskih dnevih, kjer smo izdajali tudi dnevni časopis »Bajtin cajtng na Ravenskih dnevih 08«. V času evropskega prvenstva smo pripravili »Bajtino stavnico – Euro 08«, kjer smo podelili kopico praktičnih nagrad. V maju pa smo izvedli »Prvo Bajtino nagradno igro«.

Do sedaj je na Bajti objavljalo preko petdeset posameznikov, kar za tako kratko obdobje predstavlja izjemno število. Če seštejemo popolnoma vse prispevke,  smo jih objavili natanko 622, kar predstavlja 3,45 prispevka na dan, od tega samo v rubriki Album 106. Glede na časovni razpon obstoja Bajte je Album največja in najbolj obsežna galerija fotografij na Koroškem, sama Bajta pa daleč najbolj ažuren koroški spletni portal.

V šestih mesecih nam je uspelo vzpostaviti tudi najbolj aktiven spletni forum na Koroškem, kjer je registriranih 282 članov, do sedaj pa so v 895 različnih temah zapisali natanko 17.542 sporočil oziroma mnenj. Vzpostavitev kvalitetnega spletnega foruma je eden najzahtevnejših spletnih projektov, o čemer priča množica praznih in neaktivnih spletnih forumov po različnih internetnih straneh.

Posebej je potrebno omeniti tudi Dogodkovnik, v katerem najdete praktično vse dogodke, ki se odvijajo na Koroškem. Informacije za vas zbiramo iz ogromno različnih virov, zato »ni da ni«. Hkrati kontinuirano in brezplačno na več kot tisoč elektronskih naslovov pošiljamo  Bajtin tednik, v katerem najdete izbor najbolj zanimivega dogajanja na Bajti v zadnjem tednu ter na Koroškem v prihajajočem tednu.

Na spletnem mestu bajta.si se je do danes zvrstilo 139.992 obiskovalcev. Po Bajtinih straneh in podstraneh ste kliknili 993.114 krat, na matični spletni strani ste se v povprečju zadržali 5 minut in 43 sekund, medtem ko ste na forumu prebirali in oddajali sporočila v povprečju kar 9 minut in 46 sekund.  Obiskovalci pa so na Bajto zašli iz kar 66 različnih držav, od Madagaskarja pa vse do Nove Zelandije. Primerjava preko najbolj priznanega vira za primerjavo spletnih strani (alexa) jasno pokaže, da je Bajta daleč najbolj obiskana spletna stran na Koroškem. Tudi po ostalih kazalcih in trendih rasti obiska lahko sklepamo, da smo na dobri poti.

Najpomembnejši segment Bajte pa ste vi, bralci, ki dnevno prihajate na bajta.si. Brez vas Bajta ne bi bila kar je, in ne bo mogla postati kar želi postati. Oprostite nam, ker smo včasih neažurni, oprostite nam vse manjše pomanjkljivosti na spletnih straneh, predvsem pa nam oprostite  morebitne napake, ki smo jih do sedaj storili.

Posebna zahvala gre tudi vsem sodelavcem, ki z žrtvovanjem svojega prostega časa pomagajo graditi Bajto in pa vsem, ki nas na kakršenkoli način podpirate. Hvala!

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti