Bajta PR' NAS Zgodilo se je Poletna muzejska noč 2009 tudi na Koroškem
Poletna muzejska noč 2009 tudi na Koroškem PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 19 Junij 2009 19:21

Jutri, 20.6.,bo potekala že tradicionalna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih razstavišč. Prireditev Poletna muzejska noč 2009 predstavlja muzejsko-galerijske in druge umetnostne ustanove kot prostore za sproščeno in ustvarjalno preživljanje prostega časa in je že sedma po vrsti, vanjo je poleg Ljubljane vključenih še 25 slovenskih krajev, več kot 50 ustanov je pripravilo preko 160 programov za obiskovalce. Kar je posebej zanimivo za Vas bralce je to, da se bo program odvijal tudi na Koroškem in sicer v Mežici in Slovenj Gradcu.

Poletna muzejska noč 2009

V kolikor vas zanima podzemlje Pece bo Turistični rudnik in muzej v Mežici organiziral ogled stalne postaviteve v rudniku (zbor ob 18.00h pred muzejem na Glančniku, ob 18:15h pa odhod z vlakom v rudnik), nato pa še voden ogled po stalnih zbirkah v muzeju.

V Koroški galeriji likovnih umetnoti v Slovenj Gradcu pa bo ob 21.00 v atriju Galerije razstava del umetnika Pina Poggija z naslovom AU proces (video, poezija, performance) ob njegovi 70. letnici. V kolikor pa boste že enkrat tam, si lahko mimogrede ogledate tudi mednarodni trienale keramike UNICUM 09 – sodobna Češka keramika, ki bo na ogled vse do 28.junija.

Glede na napovedano slabšo vreme za soboto, bo obisk muzeja ali galerija morda res prava opcija. Več informacij o prireditvah najdete na njihovo spletni strani do katere pridete s klikom TUKAJ.

 

 

 

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti