Bajta PR' NAS Zgodilo se je Perpetuum jazzile na poletno noč
Perpetuum jazzile na poletno noč PDF natisni E-pošta
Prispeval Tina Peruš, Foto: Jan Küzma   
Ponedeljek, 21 Julij 2008 16:46
Perpetuum Jazzile je zasedba, ki spravlja v dobro voljo. V soboto, 19. julija zvečer je edini slovenski jazzovski zbor očaral mnogoštevilno sedečo in stoječo množico (v številkah: okoli 700) na prizorišču v Rotenturnu.

Perpetuum Jazzile, Slovenj Gradec

Vokalni ansambel Pertpetuum Jazzile, ki a cappella (brez instrumentalne spremljave) izvaja širok repertoar domačih in tujih skladb, se je koroški publiki predstavil s pesmimi, ki jih lahko najdemo na njihovem najnovejšem, tretjem albumu Čudna noč. Pod taktirko umetniškega vodje Tomaža Kozlevčarja, ki zbor vodi že sedmo leto, pevci navdušijo z usklajenostjo, harmonijo, tudi koreografijo ter z energijo, ki žari z odra in poslušalce napolni z ritmi, ti pa vabijo k miganju in optimizmu. Slišali smo atraktivni izbor vokalne jazzovske in popularne glasbe – skladbe, kot so Mas Que Nada,  So Danco Samba, Eres tu, Poletna noč in druge - ob spremljavi izjemnih vokalnih tolkal sicer domačina, Saša Vrabiča – Multitaska.

Perpetuum Jazzile deluje že 25. leto in v tem času so se udeležili številnih tekmovanj in olimpiad, kjer so dosegali lepe uspehe in najboljša odličja, letos v marcu pa so se podali na tritedensko turnejo po Latinski Ameriki.

V Cankarjevem domu bo 11. in 12. oktobra njihov vsakoletni, že tradicionalni koncert Vokal Xtravaganzza, kjer se zbor vedno predstavi z novostmi in z vrhunskimi tujimi vokalnimi gosti. Letos bo Perpetuum Jazzile slovenski javnosti prvič predstavil tudi vrhunsko a cappella jazzovsko skupino »BR6« iz brazilskega Rio de Janeira. Več o Perpetuum Jazzile si lahko preberete na njihovi (zelo ažurni) spletni strani www.perpetuumjazzile.si.


Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti