OK Fužinar Metal Ravne uspešno zaključil sezono natisni
Prispeval Danica Hudrap   
Četrtek, 12 April 2012 14:52

Članska ekipa Odbojkarskega kluba Fužinar Metala Ravne je kljub temu, da se ni vrstila v 1. DOL, dodatne kvalifikacije končala z uspehom, saj so tudi v zadnji tekmi, ki so jo odigrali pred domačimi gledalci, premagali ekipo Krke z rezultatom 3:2. Tekma, ki je bila odigrana v športni dvorani na Prevaljah (zaradi zasedenosti ravenske dvorane), je bila v dvorani, zapolnjeni do zadnjega kotička, saj si je tekmo ogledalo in prišlo spodbujat odlične ravenske odbojkarje več kot 500 gledalcev.

Odbojkarji ravenskega Fužinarja na zadnji tekmi sezone.

Uvodni niz je potekal po Fužinarjevih željah, saj so ga z odličnim začetkom in dobro igro skozi celoten niz dobili na 19 točk. V drugem so bolje zaigrali gostje in kljub borbenosti Korošcev izenačili na 1:1, niz pa se je končal z 20:25. Tudi tretji se je končal v prid Krke 21:25, kar je pomenilo, da gostje ostajajo med prvoligaši.

Kljub neuspehu Fužinarja, pa je bila želja po zmagi še vedno bila prisotna, gostje pa so po dveh osvojenih nizih igrali nekoliko nemotivirano. To pa je pripeljalo do prave katastrofe za Krko, saj so jih igralci Fužinarja popolnoma nadigrali. V četrtem nizu so jim dovolili le 8 točk. V odločilnem petem nizu so odbojkarji Krke ponovno začeli s prvo postavo, a tudi ta ni bila kos razigrani Fužinarjevi ekipi. Po odličnem začetku skrajšanega niza so Ravenčani vodili celoten niz in ga osvojili s 15:9, kar je pomenilo zmago Fužinar Metala Ravne s 3:2.

»Pred sezono je bil cilj članske ekipe preboj med prvoligaško konkurenco. Le-ta cilj ni bil dosežen, kljub temu pa je narejen korak naprej. V kvaliteti dela z mladimi, organiziranosti kluba in v samem položaju ekipe OK Fužinar Metal Ravne, ki se vsako leto vzpne za stopničko ali dve. Le tako bo tudi v prihodnje, vse dokler Fužinar ne postane stabilen prvoligaš in vrne koroško moško odbojko tja, kamor spada, v prvo ligo,« je povedal Mitja Jež, igralec članske ekipe in trener mlajših selekcij.

Za OK Fužinar Metal Ravne so na zadnji tekmi v tej sezoni nastopali Jure Jež, Jernej Prikeržnik, Matej Tomaž, Mitja Jež, Nejc Uršič, Denis Valentan, Jani Knuplež, Jure Kasnik, Blaž Magdič, Žiga Bogataj ter Samo Stravnik pod vodstvom  trenerja Mateja Spanžela.