Bajta PR' NAS Zgodilo se je "Svet, ki izginja" v Črni
"Svet, ki izginja" v Črni PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Petra Holc in Janez Matos, Jelka Kos   
Nedelja, 05 April 2009 14:37

"Svet, ki izginja", je bil naslov potopisnega predavanja, ki sta ga v petek v Črni na Koroškem pripravila Petra Holc in Janez Matos, geografa in popotnika, ki sta prepotovala že dobršen del za nas eksotičnih dežel. S popotovanj prinašata številne fotografije in vtise, ki jih na predavanjih in razstavah predstavljata ter nam odkrivata zanimivosti in lepote oddaljenega sveta. Tako sta prepotovala že ves Bližnji Vzhod, Izrael, porečje Mezopotamije ter velik del vzhodne Azije.

Potopis v Črni na Koroškem

V zadnjem predavanju sta nam predstavila svet Indije in Indonezije. Desetmesečna pot po teh deželah ju je vodila v divjino Zahodnih Gatov, med templje Hampija ter na hindujski sveti festival v Gokarni. Izgubljala sta se med zasneženimi očaki Himalaje in se potila kot prostovoljca na projektu pogozdovanja v jugovzhodni Indiji.

Pot se je nadaljevala v Indoneziji, kjer sta zasledovala orangutane na Borneu, bežala pred podivjanimi bivoli Sulawesija, plesala z domačini na Floresu, se podala na lov kitov na Lembati, občudovala nebeška Balijska riževa polja in plezala po vulkanih Jave.

Potopis v Črni na Koroškem

Veliko, lepo in zanimivo. Vse to sta posnela z občutkom za kraje in ljudi, kjer sta potovala, občutek za ljudi drugačne kulture pa je največji predpogoj za stik z njimi in njihovimi duhovnimi vrednotami.

Predavanje pod organizatorstvom Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika so obiskovalci lahko občudovali v Poročni dvorani občine Črna na Koroškem, kjer so skupaj s popotnikoma uro in pol podoživljali njuno enkratno potovanje.  

Potopis v Črni na Koroškem

Potopis v Črni na Koroškem

Svet, ki izginja - potopis.
 
Svet, ki izginja - potopis.
 
Svet, ki izginja - potopis.
 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti