Bajta PR' NAS Zgodilo se je Grozil ženi in hčerki
Grozil ženi in hčerki PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 24 Januar 2011 21:43

Nasilje - slika je simboličnaPolicisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so obravnavali kršitev javnega reda v zasebnem prostoru, po kateri so kršitelja pridržali do izstreznitve in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki ga je naslednji dan tudi že prekršil.

V soboto, 22. 1. 2011, ob 15.57 uri, so bili policisti na operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni o kršitvi javnega reda v zasebnem prostoru na območju Slovenj Gradca. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da je 65-letni domačin v vinjenem stanju ženi in hčerki grozil s pretepanjem ter ju poniževal in žalil. Kljub opozorilom s kršitvijo ni prenehal, temveč je pričel žaliti tudi policiste in kazal očitne namene nadaljevanja kršitve, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in sredstvo za vklepanje in vezanje ter ga privedli v prostore policijske postaje Slovenj Gradec, kjer je bil pridržan do izstreznitve. Po končanem pridržanju so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja omenjenima.

V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da mu je bil v mesecu decembru lanskega leta že izrečen ukrep prepovedi približevanja, ki je prenehal veljati 21. 12. 2010, prav tako je bila zoper njega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Kršitelj izrečenega in veljavnega ukrepa prepovedi približevanja ženi in hčerki ni upošteval, temveč se je 23. 1. 2011, ob 9.54 uri vrnil domov. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ga odstranili s kraja kršitve.

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec so kršitelju zaradi kršitev več členov Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog za plačilo globe in mu izrekli omenjeni ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitve ukrepa prepovedi približevanja so mu izdali plačilni nalog za plačilo globe v višini 400 eurov.

 

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti