Bajta PR' NAS Zgodilo se je Povzročil hudo nesrečo in pobegnil
Povzročil hudo nesrečo in pobegnil PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Torek, 07 September 2010 09:26

Policisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so opravili ogled kraja prometne nesreče, v kateri sta se hudo telesno poškodovala voznika osebnih avtomobilov, prišlo pa je tudi do daljših zastojev v cestnem prometu.

V ponedeljek, 6. 9. 2010, ob 9.15 uri, se je na glavni cesti Slovenj Gradec-Mislinja, izven naselja Dovže, zgodila prometna nesreča, v kateri sta se hudo telesno poškodovala voznika osebnih avtomobilov.

Med vožnjo z osebnim avtomobilom znamke Opel Astra iz Slovenj Gradca proti Mislinji, je 33-letni voznik iz okolice Mislinje, izven naselja Dovže na ravnem delu ceste dohitel in pričel prehitevati kandidata za voznika tovornega vozila avtošole, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil iz nasprotne smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je bila potrebna za prehitevanje. Zaradi prehitevanja v škarje in na premajhni bočni razdalji od tovornega vozila, ki ga je prehiteval, ga je med vračanjem na desno smerno vozišče oplazil z desnim stranskim ogledalom.

Prometna nesreča - Dovže

V tem času mu je nasproti z osebnim avtomobilom znamke Ford Mondeo pripeljal 26-letni voznik iz okolice Raven na Koroškem, ki je z namenom preprečitve trčenja med vozili, sunkovito zaviral in se umikal skrajno desno. Pri tem je zapeljal na desno bankino, kjer je izgubil oblast nad upravljanjem vozila, ki ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil znamke Peugeot, s katerim je iz Slovenj Gradca proti Mislinji, za tovornim vozilom avtošole, vozil 28-letni voznik iz okolice Mislinje. Pri silovitem trčenju sta voznika ostala vkleščena v notranjosti osebnih avtomobilov, iz katerih so ju rešili poklicni gasilci Gasilskega zavoda Ravne na Koroškem. Z reševalnima voziloma sta bila prepeljana v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno da je 26-letni voznik utrpel hude telesne poškodbe, 28-letni voznik pa posebno hude telesne poškodbe glave, zato je bil prepeljan v UKC Maribor. Njegovo življenje je v smrtni nevarnosti.

Po prehitevanju v škarje in oplaženju tovornega vozila avtošole je 33-letni voznik po okoli 200 metrih nadaljnje vožnje ustavil, nato pa odpeljal naprej proti Mislinji, ne da bi poškodovanim nudil pomoč. Na podlagi registrske številke njegovega vozila, ki si jo je zapisal inštruktor kandidata tovornega vozila avtošole, so ga policisti iskali na naslovu stalnega bivališča, nakar je poklical na interventno številko 113 na OKC PU Slovenj Gradec in se vrnil na kraj prometne nesreče.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je bila glavna cesta Slovenj Gradec-Mislinja od 9.15 do 13.40 ure zaprta za ves promet. Za osebna vozila je bil urejen obvoz preko naselja Dovže in Šentilj pod Turjakom.

Policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec, ki so v navzočnosti okrožne državne tožilke in preiskovalne sodnice iz Slovenj Gradca, opravili ogled kraja prometne nesreče, bodo zoper povzročitelja zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

 

 

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti