Huda poškodba pri delu natisni
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Flickr (cc): Kasia!!   
Nedelja, 13 Marec 2011 17:41


Nesreča pri deluPolicisti na območju Policijske uprave Slovenj Gradec so opravili ogled kraja nesreče pri delu, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala.

V četrtek, 10. 3. 2011, ob 14.27 uri, so bili policisti na operativno komunikacijskem centru PU Slovenj Gradec obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v kraju Zgornja Orlica, na območju občine Ribnica na Pohorju. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so pri zbiranju obvestil in ogledu kraja ugotovili, da je 74-letni domačin skupaj z ženo cepil drva na polžastem cepilcu, ki je deloval s pomočjo traktorja.

Okoli 14.10 ure je na vrteči se del cepilca potisnil smrekovino in pri tem z oblačili prišel v stik z delujočim strojem, ki mu je pričel navijati oblačilo. Ob tem ga je potegnilo pod cepilec, kar je opazila žena, ki je ugasnila traktor in s tem iz pogona spravila tudi cepilec. Zaradi navitja oblačil mu je odtrgalo desno roko v komolcu in potrgalo mišice na levi roki. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel omenjene hude telesne poškodbe. O nesreči pri delu je bil obveščen dežurni Inšpektorata Republike Slovenije za delo.

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi, ki pri ogledu kraja nesreče pri delu niso ugotovili tuje krivde, bodo o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.