Bajta PR' NAS Zgodilo se je Končan 9. memorial Danila Gostenčnika (FOTO)
Končan 9. memorial Danila Gostenčnika (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Željko Bilić   
Četrtek, 15 December 2011 20:26

V nedeljo 11.12. se je po tridnevni festivalu nogometa končal 9. Memorial Danila Gostenčnika v organizaciji NK Dravograd, ki se je, najverjetneje še zadnjič, odvijal v Športni dvorani v Slovenj Gradcu. Imamo namreč veliko upanje, da bo dvorana, ki se gradi ob dravograjskem stadionu dokončana do decembra 2012.

Utrinek iz prvega dneva memoriala

Naslednje leto bo jubilejni deseti memorial in sanje so da bo odigran v povsem novem objektu, kar bo še dvignilo podobo enega največjih športnih dogodkov v naših krajih. Tri dni so se člani našega klubskega in strokovnega vodstva, trenerska ekipa, navijači, starši in prostovoljci neizmerno trudili, da turnir izpeljemo v popolnosti in verjamemo, da nam je to uspelo.

Spektakel so začeli fantje v starostni kategoriji do deset let. V tem rangu je našim fantom, starejšim cicibanom NŠ Robert Koren uspelo nekaj neverjetnega. Prehodni pokal prejmejo zmagovalci, naslednje leto pa so nato vabljeni in izzvani, da obranijo to čast in pridobljeno slavo. S tremi zaporednimi naslovi pridobiš prehodni pokal v trajno last, naši fantje pa so sploh prva ekipa s takšnim velikim podvigom za kar jim lahko z vsem ponosom in spoštljivostjo čestitamo. V finalu so igrali troboj, mesta v finalni skupini sta si zagotovila še dva Koroška kluba.

Fantje NK Fužinar so si priborili drugo, fantje ND Koroške gradnje pa tretje mesto. Naslov najboljšega strelca je pripadel igralcu NŠ Robert Koren, s 14 doseženimi goli je to postal Rok Maher.

Oglejte si fotogalerije z utrinki vseh treh dni dogajanja.

V kategoriji mlajših dečkov, nogometašev starih do dvanajst let, je naslov najboljših odšel v roke ND Dravinje iz Slovenskih Konjic. V finalu so premagali naše fante, borce NŠ Robert Koren, na katere smo prav tako ponosni za prekrasno srebrno medaljo. Na stopničkah so še stali nogometaši velenjskega Rudarja, 4. mesto pa je pripadlo gostom iz Avstrije, ekipi SU Rebenland. Naziv najboljšega strelca te starostne kategorije je osvojil Denis Tubič, golgeter NK Rudar Velenje.

Nedelja je bila rezervirana za kategorijo starejših dečkov, nogometašev starih do 14 let. Pričakovati je bilo, da bojo najstarejši tekmovalci memoriala pokazali veliko mero znanja dvoranskega nogometa, na koncu smo bili vsi prisotni pozitivno presenečeni. Zaključne boje so igrali hrvaški Blue Hope 98 (pionirji zagrebškega Dinama) in NK Papuk iz Velike, ljubljanska Olimpija in ND Dravinja.

Prvo polfinale je pripadlo nogometašem Blue Hope 98, ki so presenetljivo gladko odpravili Dravinjo,  drugo pa zelenim iz Ljubljane, ki so po neizprosnem boju s 3:1 zaustavili ekipo Papuka. Po nekaj minutnem odmoru je sledila tekma za tretje mesto, bronasto medaljo so osvojili beli iz Velike, četrto mesto pa Konjičani. V finalu so Hrvati na krilih talentiranega Josipa Brekala, najboljšega strelca, če ne celo tudi igralca turnirja, zasluženo prišli do naslova najboljše ekipe dneva.

Da je memorial ponudil res vso udobje ter dober nogomet vsem gledalcem in obiskovalcem, je skrbela ekipa pri gostinski ponudbi, srečelov z veliko nagradami, predstavitve nekaterih nogometnih izdelkov slovenskih ponudnikov nogometne opreme, še posebej pa tekmi - v soboto najmlajših članov nogometne šole Robert Koren ter v nedeljo med reprezentantkami Slovenije in humanitarnih zvezd.

Slednja se je končala s 4:3 v prid zvezd, reprezentantke, ki jih vodi koroški nogometni strokovnjak Darko Žižek, pa so na žalost nastopile v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj nekatere uspešno nastopajo v tujini, igralke treh različnih klubov pa so se udeležili mednarodnega turnirja na Reki.

Za nami je še en vrhunski memorial, tri dnevno nogometno rajanje, ki se bo marsikateremu udeležencu za vedno zasidralo v nogometno srce kot ena najboljših izkušenj z dvoranskim nogometom. Klubsko vodstvo in vsi delujoči v klubu se iskreno zahvaljujemo vsem sponzorjem, ekipam, ki so nastopile, staršem, prostovoljcem za sodelovanje na 9. Memorialu Danila Gostenčnika. V čast nam je, da smo skupaj preživeli te tri dni, naslednjo leto pa srčno upamo na ponovno sodelovanje. Deseti in jubilejni memorial bomo poskušali pripraviti tako, da se bo povzpel na še višji nivo, v našo prid gredo tudi dobre napovedi o izgradnji nove športne dvorane, ki bo krasila Športni center Dravograd. Iskrena hvala!

 

Najbolj brano iz Zgodvo se je

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti