Bajta Kšajtni Ostalo TV napovednik Bajtin TV napovednik (od 4.4 do 10.4)

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Bajtin TV napovednik (od 4.4 do 10.4) PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sobota, 04 April 2009 08:00

Bajtin TV napovednik (na sliki je film Running Scared)
Naš standardni izbor desetih TV vsebin, ki jih za naslednji teden ponujajo slovenske televizije je spet tukaj. Za tokratno priporočilo tedna smo izbrali film Na begu pred mafijo (Running Scared), ki bo zagotovo navdušil vse ljubitelje dobrega akcijskega filma in tudi posebnih efektov. Uživajte.  

 

 

Letalec (The Aviator, 2004)

Režija: Martin Scorsese
Igralci: Leonardo Di Caprio, Cate Blanchett, Kate Beckinsale

Biografski film o Howardu Hughesu, natančnem fllmskem producentu, industriralcu ter predvsem pilotu, ki ga odlično odigra Di Caprio. Howarda Hughesa bomo imeli možnost v tem filmu spoznati tako iz osebne kot tudi poklicne plati. (biografska drama)


Sobota, TV 3, 20:00
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0338751/


Arizona Junior (Raising Arizona, 1987)

Režija: Joel Coen, Etan Coen
Igralci: Nicolas Cage, Holly Hunter, John Goodman

Nepoboljšljivi zapornik je bil že tolikokrat slikan s strani policijske fotograferke, da se vanjo zaljubi. Tako jo nekega dne, ko spet odide na prostost zasnubi in oba sta srečna vse do trenutka, ko izvesta, da ne moreta imeti otrok. Ker ses tem ne moreta sprijazniti, si izmislita načrt... (komedija)

Sobota, TV SLO 1 ob 20.05h
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0093822/


Formula 1: velika nagrada Malezije

Režija: /
Igralci: /

Vse kaže, da bo letošnja sezona formule 1 zelo zanimiva, kar je pokazala že uvodna dirka. Na dirki v Maleziji gre pričakovati za podobno zanimivo predstavo kot teden dni prej. Napovedovati zmagovalca pa je zagotovo tvegano dejanje. (šport)

Nedelja, POP TV ob 10:45h
IMDB: 


Kabaret (Cabaret, 1972)

Režija: Bob Fosse
Igralci: Liza Minnelli, Joel Grey, Michael York,

Sally Bowles (Liza Minnelli) se zaljubi v mladega biseksualnega učitelja Briana. Vendar na sceno pride še Max, ki osvaja tako Briana kot tudi Sally. Vse skupaj pa se zaplete, ko Sally izve, da je noseča. Vse tri povezuje klub Kit-Kat, kjer Sally pleše. Film se dogaja v Berlinu, ko se že kaže nacistični režim. (muzikal)


Sobota, POP TV ob 14.15h
IMDB:http://www.imdb.com/title/tt0068327/


Trenutek resnice 

Režija: /
Igralci: /

Nova tv oddaja z voditeljem Jonasom Žnidaršičem. Tokrat se bodo tekmovalci pred nastopom v psihološki igri Trenutek resnice soočili s poligrafom. Strokovnjak bo analiziral njihove odgovore na serijo 21-ih osebnih vprašanj. Na ta vprašanja bodo tekmovalci odgovarjali z "da" ali "ne", vprašanja pa bodo nosila denardno vrednost. (tv oddaja)

Ponedeljek, TV 3 ob 20.55h
IMDB: /


Ljubezen, vztrajnost, otrok

Režija: Nina Blažin
Igralci: /

Dokumentarni film o problemu neplodnosti, o temi, o kateri se v Sloveniji zaenkrat javno govori še premalo. Cilj Nine Blažin je z dokumentarno oddajo osvetliti in laično odgovoriti na aktualna vprašanja para, ki se sooča s težavami z zanositvijo. (dokumentarna oddaja)


Torek,  TV SLO 1 ob 21.00h

IMDB: /


Angela Vode: skriti spomin, 2009

Režija: Maja Weiss
Igralci: Silva Čušin, Teja Glažar, Saša Pavček

Resnična zgodba o usodi ženske, ki je svobodo lastnega prepričanja plačala z dvakratno internacijo. Preživela je nacistično taborišče in komunistične zapore, njeni zapisi iz tega tragičnega zgodovinskega obdobja pa so pretresljivo pričevanja o hudem času, ki ga ne smemo pozabiti. (drama)


Sreda, TV SLO 1 ob 20.05h

IMDB: /


Nogomet, liga prvakov, Barcelona: Bayern

Režija: /
Igralci: /

Barcelona velja trenutno za neustavljivo ekipo, proti kateri se bo v četrtfinalu lige prvakov pomeril Bayern iz Munchna, ki je v prejšnjem krogu dobesedno ponižal Portugalce. Vprašanje je, ali bodo lahko Nemci s svojo disciplino in marljivostjo prišli do ugodnega rezultata v Španiji? Bomo videli... (šport)


Sreda, TV 3 ob 20.45h

IMDB:
/


Morilec (Dip huet seung hung, 1989)

Režija: John Woo
Igralci: Chow Yun Fat, Danny Lee, Sally Yeh

Nasilen hongkongški akcijski film, ki govori zgodbo o morilcu Jeffreyu Chowu, ki se poda na svojo zadnjo morilsko pot, da bi se naposled upokojil in skrbel za svojo punco. Vendar ga izdajo in tako je primoran združiti svoje moči s policistom, ki mu sledi. Sedaj postaneta partnerja po sili  in čaka ju obračun in maščevanja nad gangsterji. (akcijski film)


Četrtek, KANAL A ob 00.10h

IMDB:
http://www.imdb.com/title/tt0097202/


Na begu pred mafijo (Running Scared, 2006)

Režija: Wayne Kramer
Igralci: Paul Walker, Cameron Bright, Vera Farmiga

Ko se posel s preprodajo drogam konča slabo, pade umazan posel, znebiti se pištole, s katero so ubili policaja, na Joeya Gazello. Vendar se stvari še drastično poslabšajo, ko Joeyu sosedov deček ukrade pištolo, s katero ubije očeta, ki ga je zlorabljal. Sedaj mora v Joey v bitki s časom, policijo in zločinci, prvi najti fanta in ubijalsko pištolo. (akcijski film)


Petek, POP TV ob 22.45h

IMDB:
http://www.imdb.com/title/tt0404390/
 

Naključno iz Kšajtnih

Potopis: Iz Ljubljane do Prage, Berlina, Amsterdama in Pariza - 3.del
Rubrika: Potopis
Tretji del - AmsterdamTa del poti se je začel izredno razburljivo; kot že omenjeno smo bile ob čakanju na vlak za...
Matteo Garrone - Gomorra (2008)
Rubrika: Film
Film Gomorra režiserja Matteona Garroneja je bil prejšnjo soboto, na slavnostni ceremoniji v danski prestolnici Københavnu,  proglašen za najboljši evropski film...
Potopis: S kolesom od Baltika do Koroške - drugi del
Rubrika: Potopis
V najinem drugem delu potovanja sva se prebijala skozi Češko, kjer sva zaradi večje podobnosti s slovenščino lažje komunicirala. Opazila sva,...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti