StreetFashionKoroška natisni
Prispeval Lucija Kac, foto: TPWP (Flickr, CC)   
Nedelja, 01 Maj 2011 18:02

StreetFashionKoroškaPriznajte, da vas je ime pritegnilo in ste preprosto morali pogledati, kaj za vraga se gremo pri tej Bajti. No, da potešim vašo radovednost – StreetFashionKoroška je nov projekt na našem portalu, bistvo pa izda že sam naslov – Bajta se bo podala na področje ulične mode.

Naša najnovejša soustvarjalka, Teja, se bo vsakih štirinajst dni odpravila na koroške ulice ter poiskala ljudi, ki izstopajo s svojim modnim stilom. Če greste na kakšen sprehod, zagotovo večkrat opazite njo oziroma njega, ki izstopa s svojimi oblačili. In, ker bi pri Bajti radi to modo ovekovečili za vse večne čase, bo Teja na ulice s seboj vzela fotoaparat in ko bo našla izstopajočega posameznika, le-tega dvakrat škljocnila in ga posredovala nam v obdelavo.

No, saj to ni čisto res. Prav nobene obdelave ne bo – fotografija bo takšna kot bo, in prav takšna bo kar najbolje predstavila človeka, ki si upa izstopati s svojimi oblačili. Na prvi fotografiji bo Teja prikazala stil izbranega posameznika, ki ga bo tudi malo pokomentirala, hkrati pa izdala, kje se da te hudičevo dobre cote dobiti. Na drugi fotografiji, za katero Teja pravi, da bo veliko bolj sproščena, pa bo domišljija tudi pri modelu lahko šla prosto pot, zaradi česar bodo te fotografije nedvomno bolj divje, odštekane in polne karakterja.

Tukaj se moje dolgovezenje konča. Teji in njenim fotografijam ter besedam prepuščam prosto pot, vsem vam pa želim obilo zabave ob branju (in gledanju) nove, najbolj stilske rubrike na Koroškem.