Bajta PR' NAS Šport Zaključena akcija Koroški športnik 2012
Zaključena akcija Koroški športnik 2012 PDF natisni E-pošta
Prispeval Bojan Breznik, foto: Aperturia   
Ponedeljek, 24 December 2012 15:21

Jubilejna deseta akcija Koroški športnik leta 2012  je svoj vrhunec doživela v petek, 21.decembra 2012 z zaključno prireditvijo in podelitvijo priznanj v novi športni dvorani v Dravogradu. Najboljša koroška športnica je postala prva smučarka sveta Tina Maze, ki je tako že osmič zmagala v glasovanju poslušalcev Koroškega radia, športnega glasila Karizma in strokovne komisije. Najperspektivnejši koroški športnik leta 2012 je športni plezalec Gregor Vezonik, ki je letošnjo sezono zaključil z srebrno medaljo na tekmi mladinskega evropskega pokala v Kranju.

Koroški športnik leta 2012

V času od 26.novembra 2012 do 14.decembra 2012 je potekalo glasovanje preko spletne strani www.e-karizma.com in v oddajah Koroškega radia, tretjino glasov je prispevala osemčlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljali športni novinarji in predstavniki Športnih zvez. Preko spletne strani je bilo oddanih preko 4400 glasov, okoli 70% teh glasov je bilo s Koroške, 30% pa iz ostalih krajev Slovenije in nekaj tudi iz Avstrije, Hrvaške in Srbije. Na prireditvi smo podelili plakete 15-tim najperspektivnejšim in petim najboljšim koroškim športnikom.

Najboljša športnica Koroške je že osmič postala alpska smučarka Tina Maze, v tem trenutku najboljša alpska smučarka na svetu, ki je letos dosegla že pet zmag v svetovnem pokalu in je z 919 osvojenimi točkami v skupnem seštevku zanesljivo vodeča tekmovalka v svetovnem pokalu (v akciji je zbrala 2.342 točk po seštevku glasovanj). Takoj za njo je svetovni podprvak na 50m in 100m prsno in evropski prvak na 50m prsno Damir Dugonjić ( 1.124 točk). Tretje mesto je osvojila Mojca Sagmeister, ki je kot članica štafete 4x 200m prosto na evropskem prvenstvu v Debrecenu osvojila bronasto medaljo. Na četrtem mestu je še ena plavalka Fužinarja Tjaša Oder, ki je nastopila na OI v Londonu in na 800m osvojila 25.mesto. Na petem mestu je jadralni padalec Matjaž Ferarič, ki je že tretjo leto zapored osvojil svetovni pokal v skupnem seštevku v disciplini natančno pristajanje.


Najperspektivnejši koroški športnik leta je športni plezalec Gregor Vezonik, ki je na svetovnem mladinskem prvenstvu osvojil 15.mesto med kadeti v težavnosti in šesto mesto v skupnem seštevku mladinskega evropskega pokala. Na drugem mestu je športna gimnastičarka Neli Štruc, ki je letos postala kar štirikratna državna prvakinja, na tretjem mestu je državna kadetska prvakinja na 200m in 400m prosto, plavalka Gaja Natlačen. Na četrtem mestu je judoistka Tanja Anželak, ki je poleg naslova državne prvakinje med starejšimi deklicami v kat. do 52kg, dosegla nekaj medalj tudi na mednarodnih turnirjih (Gyoer, Užgorod), peta je odbojkarica Iza Mlakar, ki je z mladinsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Turčiji osvojila 7.mesto. Na šestem mestu je deskar Črt Ikovic, ki je na svetovnem mladinskem prvenstvu v Sierra Nevadi osvojil 16.mesto v paralelnem slalomu in 19.mesto v paralelnem veleslalomu.

Sedmo mesto je osvojil rokometaš Vid Levc, ki je z kadetsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Avstriji osvojil 5.mesto. Na osmem mestu je atlet Mitja Kordež iz Slovenj Gradca, ki je letos postal kar trikratni pionirski državni prvak. Deveto mesto je pripadlo igralcu namiznega tenisa Tilenu Cvetku z Mute, ki je državni prvak med mlajšimi kadeti, deseta je plavalka Janja Šegel, ki je večkratna državna prvakinja med deklicami.Na enajstem mestu je igralka namiznega tenisa z Mute Gaja Paradiž, ki je ena najperspektvinejših slovenskih kadetinj in se je letos udeležila kadetskega evropskega prvenstva v Avstriji. Na dvanajstem mestu je alpski smučar Jan Kunc, ki je med najboljšimi mladinci v Sloveniji, trinajsto mesto je dosegel  atlet Tine Glavič, ki je postal državni prvak v teku na 5000m med U-16. Na štirinajstem mestu je gorski kolesar Rok Naglič, ki je na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu med U-17 osvojil drugo mesto, petnajsta je alpska smučarka Helena Lesjak, ki je na mednarodnem otroškem tekmovanju Pinocchio v Abetoneju osvojila 12.mesto v veleslalomu.


Podeljevalci priznanj športnikom so bili poleg županje Dravograda Marijane Cigala, tudi znani športni delavci v Dravogradu – Zoran Planinšec, predsednik NK Koroška Dravograd, Brane Kuzma, ki je košarkaški trener pionirjev KK Dravograd in Marijan Pušnik, nogometni trener, ki je pred nekaj dnevi postal trener japonske drugoligaške ekipe Avista Fukuoka. Prireditev sta popestrila pevka Sara Kobold in Matej Prikeržnik, ki uspešno igra odbojko pri vodeči ekipi druge slovenske lige OK Fužinar.
Pokrovitelji prireditve so bili: Občina Dravograd, Tus-Kosi d.d., Kolding d.o.o. Prevalje, KTV Ravne, AC Koroška. Turistična agencija Center Eja Ravne in Graverstvo Winkler.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti