Bajta PR' NAS Šport Mazejeva srebrna!
Mazejeva srebrna! PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Četrtek, 12 Februar 2009 16:41

Tina Maze je v veleslalomski preizkušnji Sloveniji prismučala srebrno kolajno. Na svetovnem prvenstvu v francoskem Val d'Iseru je Črnjanka osvojila drugo mesto in tako postala svetovna podprvakinja v veleslalomu.

Pričakovanja pred današnjo tekmo so bila sicer visoka, toda po prvi vožnji je bila Mazejeva šele na petnajstem mestu. Misel na medaljo je takrat praktično izpuhtela, saj je Tina Maze zaostajala za več kot dve sekundi.

Tina Maze

V drugi vožnji pa je Črnjanka vse skupaj postavila na glavo. Z izvrstno vožnjo in najboljšim časom na drugi progi je zapovrstjo pridobivala mesta, prva jo je prehitela šele četrtouvrščena po prvem teku Nemka Kathrin Hölzl.

Zdelo se je, da bo Mazejevi na koncu zopet zmanjkalo nekaj malega do stopničk, toda na srečo se to ni zgodilo, saj so vse tri najhitrejše smučarke s prvega dela veleslaloma zaostale tako za Katrhrin Hölzl, kot tudi za Tino Maze, ki je slovenskemu smučanju priborila najvišjo uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Tretje mesto je osvojila Finka Tanja Poutiainen. Mazejeva je za zlato kolajno zaostala vsega devet stotink.

Spomnimo se, da je devet stotink za medaljo – takrat bronasto – na olimpijskih igrah leta 1994 v Lillehamerju zaostal tudi bivši črnjanski vrhunski smučar Mitja Kunc, ki se  prav tako lahko pohvali z medaljo s svetovnih prvenstev. V St. Antonu je osvojil bron.

Tina Maze je z današnjim vrhunskim nastopom končala letošnje svetovno prvenstvo. Poleg srebrne medalje je osvojila tudi odlično peto mesto na superveleslalomski preizkušnji.

V Črni na Koroškem se vsekakor upravičeno nadejamo sprejema za dobitnico medalje, še posebej veseli pa bi znali biti zvesti navijači Fan Cluba Tine Maze, ki trenutno slavijo na samem prizorišču svetovnega prvenstva. Po Črni se baje že širijo govorice, da bo danes okoli dvajset Črnjanov daleč najglasnejših v francoskem Val d'Iseru.

  

Uredništvo prvega koroškega spletnega časopisa Bajta.si Tini izreka iskrene čestitke za izjemen uspeh.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti