Bajta PR' NAS Šport Tedenski športni pregled (28.4.2008)
Tedenski športni pregled (28.4.2008) PDF natisni E-pošta
Prispeval Ivo Mlakar   
Ponedeljek, 28 April 2008 17:52

V Murski Soboti je bil drugi odprti turnir Republike Slovenije za člane in članice v namiznem tenisu, na katerem je nastopilo skupno 82 igralcev in igralk. Med dekleti je zmagala igralka ravenskega kluba Fužinarja Inter diskonta Bolgarka Asya Kasabova. Druga je bila Kitajka Yang Ting, ki nastopa za Iskro Avtoelektriko iz Vrtojbe, katero je Kasabova v finalu premagala s 4:2.

Tretje mesto sta si razdelili prva nosilka  turnirja
Ravenčanka Manca Fajmut in igralka Kajuha Slovana Jana Ludvik. Pri fantih je 1. mesto osvojil igralec Krke iz Novega mesta, sicer Velenjčan Uroš Slatinšek pred Mitjo Horvatom iz Keme Puconci. Tretje do četrto mesto sta si razdelila Gregor Kocuvan iz Murske Sobote in Saš Lasan iz Maribora.

V 1. A državni ligi so odigrali tekme 7. kroga končnice prvenstva. V skupini za prvaka so v Kopru domači rokometaši Cimosa pričakovano premagali ekipo Jeruzalema Ormoža z rezultatom 40:31. V drugih dveh srečanjih so rokometaši Gorenja zlahka ugnali razglašene igralce Gold Cluba z rezultatom 39:27, nekaj več dela pa so imeli Celjani v Trebnjem, kjer so zmagali z 32:28 in tako ohranili minimalno prednost ene točke pred Velenjčani in dveh točk pred Koprčani. Prvenstvo se bo nadaljevalo v soboto 3. maja.

V končnici za obstanek so
rokometaši Preventa zmagali v Trbovljah proti domači ekipi Rudarja z izidom 37:30. Tako Slovenjgradčani, kot Trboveljčani so nastopili močno oslabljeni. Trener »ježkov« Ivan Vajdl je imel na spisku le 11 rokometašev, ki pa so zaigrali hrabro in prišli do pete zmage v končnici ter zadržali sedmo mesto na razpredelnici. Pri Slovenjgradčanih sta Dujmovič in Štusaj dosegla po devet zadetkov Plešej in Hartman sta jih prispevala po pet. Drugi obračun je bil v Ljubljani, kjer so rokometaši Slovana ugnali SVIŠ iz Ivančne Gorice s 35:32. Slovenjgraški rokometaši bodo namesto v soboto, že v sredo 30. aprila igrali doma z Ljubljančani, tekmo 8. kroga končnice prvenstva.

V tretji ligi so pomembno zmago v tekmi 21. kroga zabeležili nogometaši Koroške Dravograda, ki so dobili srečanje v Štorah s 4:1. Tako so se fantje trenerja Janka Lorberja povzpeli na 5. mesto na lestvici in le dve točki imajo zaostanka za tretjeuvrščenimi nogometaši Veržeja. Še vedno so v krepkem vodstvu Šentjurčani, ki so si bržkone že priigrali 1. mesto in uvrstitev v drugo ligo, saj vodijo pred drugouvrščenim moštvom Šmartnega ob Paki kar 11 točk.

Z dobrimi predstavami nadaljujejo tudi
nogometaši Pece. Minulo soboto so v tekmi štajerske lige pred svojimi gledalci v Črni, z 2:1 premagali doslej drugouvrčene nogometaše iz Gerečje vasi.

V okviru prve skupine Medobčinske lige Maribor so
nogometaši Radelj pred svojimi gledalci premagali Lenart s 4:0. Igralci Fužinarja so bili poraženi v Račah z 2:0, nogometaši Koroških gradenj iz Slovenj Gradca, so izgubili na gostovanju v Staršah s 3:1. V drugi skupini tekma v Mežici med Akumulatorjem in Cerkvenjakom ni bila odigrana, nogometaši Korotana vzajemne pa so bili v tem kolu prosti.

Tekmo 16. kroga prve slovenske lige so včeraj odigrale tudi
nogometašice Slovenj Gradca. Premagale so gostujočo ekipo Velesovega z Gorenjske z 1:0 in ostajajo na 4. mestu na razpredelnici.

Na Muti so izpeljali že 44. taborniški tek. Skupno je na progi dolžine 8 kilometrov nastopilo 81 tekačev in tekačic različnih starosti. Absolutna zmagovalca sta postala Severino Ogrizek iz Poljčan in Bernarda Ivančič iz Ormoža. Drugi je bil pri moških
Jože Mori z Mute in tretji Tadej Grilc iz Koroškega atletskega kluba Ravne.

Od udeležencev s Koroške so se v svojih starostnih kategorijah poleg Grilca, Morija in Škudnikove, ki so v svojih skupinah zmagali, na boljša mesta uvrstili: na 2. mesto: Dejan Krautberger, Robert Brezovnik, Milan Županc, Ludvik Jerčič in Erika Juvan. Na tretje: Tomaž Pirnat, Oto Pok in Vlasta Majerič Pisnik, na četrto: Janez Juvan Erih in Štefka Sirk ter Ante Bilobrk. Na 5. mesto pa: Alojz Mlinar, Štefka Kupljen in Dragica Andrejc. Mislinjčan Milan Županc je v soboto nastopili tudi na 5 kilometrskem gorskem teku na Jošt pri Kranju, kjer je v svoji skupini zasedel 1. mesto.


Rezultati 4. kroga v obeh Medobčinskih ligah s področja Mežiške doline:

A liga: RCM Špedicija : TCM 8:1, Pizzerija Škufca : Prodajalna David Havana 3:3, SG Hoti : Mesarija Sedovšek 1:2. Vodijo nogometaši Splošnega gradbeništva Hoti.

B liga:  Transport Kumprej : Demokrati 7:5, Triglav vzajemni skladi : Styria vzmeti 11:3, Autos : Brunarca 4:1 in Ruda bar : Pizzerija Krebs 5:0 brez borbe. Vodi ekipa Autosa.

V derbiju dveh prvouvrščenih ekip skupine za obstanek v drugi ligi, so odbojkarji Fužinarja Metala v tekmi zadnjega, 10. kroga premagali na Ravnah ekipo Portoroža s 3:0 in osvojili končno 5. mesto v ligi. Odbojkarji TAB Mežice so pred svojimi gledalci z zmago 3:1 nad ekipo Žirovnice, osvojili odločilne tri točke za obstanek v ligi. Osvojili so končno 8. mesto, iz lige pa sta izpadli ekipi Žirovnice in Logatca.  

Odbojkarji OŠ Koroških jeklarjev, ki jih je vodil športni pedagog Jure Plevnik, so osvojili osnovnošolski naslov državnega prvaka na sklepnem turnirju v Logatcu pred ekipama Logatca, Žužemberka in Mežice. Odbojkarje domače šole so premagali z 2:1 v nizih, ekipi Žužemberka in Mežice pa z 2:0. Po končanem turnirju je bil za najboljšega podajalca proglašen Jure Kasnik, učenec ravenske šole. Predtem so učenci OŠ Koroških jeklarjev že osvojili letošnji naslov podprvaka v odbojki na mivki.

Ob zaključku sezone je na kegljišču na Prevaljah potekalo tekmovanje upokojenskih ekip koroško - šaleške regije v borbenih igrah. Med enajstimi moškimi ekipami so  s tremi keglji prednosti zmagali člani Društva upokojencev Radlje pred Ravenčani. Tretji so bili Mežičani. Pri ženskah so bile najboljše Prevaljčanke pred ekipama Dravograda in Slovenj Gradca. Kegljači in kegljačice zmagovitih ekip, so se uvrstili na državno prvenstvo. Med posamezniki je v disciplini 60 lučajev mešano zmagal Dani Novotnik (DU Mežica) pred Ignacem Mlakarjem (DU Prevalje) in Mirkom Krojsem (DU Radlje).

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti