Bajta PR' NAS Šport Tedenski športni pregled (12.5.2008)
Tedenski športni pregled (12.5.2008) PDF natisni E-pošta
Prispeval Ivo Mlakar   
Ponedeljek, 12 Maj 2008 17:13

V okviru tretje lige vzhod so nogometaši Koroške Dravograda v tekmi 23. kroga iztržili neodločen izid 0:0 v Slovenskih Konjicah proti Dravinji. Na lestvici kljub porazu z 0:3 v Malečniku ostajajo na prvem mestu nogometaši Šentjurja pred Šmartnim in Dravogradom. Torej, Dravograjčani so v spomladanskem delu naredili izjemen skok, z desetega mesta so se prebili na tretje. V soboto 17. maja bodo nastopili doma proti nogometašem iz Šmarja pri Jelšah.

Slabše se godi nogometašem
Pece, ki bijejo boj za obstanek v štajerski ligi. Minulo nedeljo so bili znova poraženi in sicer Celju proti vodilnemu moštvu lige Simer šampionu s 4:2. V okviru Medobčinske lige Maribor so koroške ekipe ta vikend dosegle naslednje izide: Pobrežje Gradis – Fužinar 5:0, Dobrovci – Koroške gradnje 2:2, Starše – Radlje 0:0 in Korotan Vzajemna – Cerkvenjak 3:1. Tekma v Mežici med nogometaši Akumulatorja in Miklavža ni bila odigrana.

V prvi skupini vodijo med štirinajstimi ekipami nogometaši Pesnice,
od 11. do 13. mesta pa so uvrščena koroška moštva Radlje, Koroške gradnje in Fužinar. V drugi skupini so na čelu lestvice Prevaljčani, ki so si že zagotovili napredovanje v višji rang tekmovanja.

Iz nogometa še to. V tekmi 17. kroga prve državne lige, so nogometašice Slovenj Gradca izgubile pred svojimi gledalci proti ekipi Pomurja z 1:7. V ligi vodijo igralke novomeške Krke. Slovenjgradčanke so med osmimi ekipami četrte.


Na kegljiščih v Postojni za moške in v Tržiču za ženske, se je minuli vikend odvijalo državno člansko prvenstvo v dvojicah. Naslova prvakov sta osvojila člana Konstruktorja iz Maribora Boštjan Zvezič in Mario Čulibrk ter članici celjskega kluba Miroteksa sestri Nada in Rada Savič. Nastopili so tudi kegljači in kegljačice koroških klubov. Od 20. do 23. mesta so se uvrstili: Slovenjgradčana Branko Ošlovnik in Dušan Vrhnjak, Prevaljčana Igor Roner in Toni Golob ter Dravograjčana Silvo Belaj in Danilo Vovk.

Pri ženskah sta bili deveti
kegljačici Korotana Prevalje Majda Verbole in Mihaela Topolovec. Na 17. mesto sta se uvrstili Janja Vastl in Mojca Drevenšek iz Slovenj Gradca, na 23. mesto pa Andreja Pečovnik in Nada Žvikart iz Fužinarja Ravne.

V dvorani Zlato polje v Kranju je bila prva letošnja tekma športnih plezalcev za državno prvenstvo in sicer za srednje in starejše kategorije. Od tekmovalcev Alpinističnega kluba Ravne, je najboljšo uvrstitev dosegel Mežičan Andraž Karničnik, ki je bil med starejšimi dečki tretji. Polona Pušnik je bila 11. in Lea Špiler 22. Med kadeti je Ciril Vezonik osvojil 4. mesto, medtem ko je bil Vuzeničan Miha Britovšek tretji med mladinci in enajsti v konkurenci članov.

V Murski Soboti je potekalo mladinsko državno prvenstvo v namiznem tenisu. V posamični konkurenci sta naslove prvakov osvojila domačin Jan Žibrat pred
Maticem Slodejem z Mute ter igralka Fužinarja Inter diskonta Manca Fajmut pred Velenjčanko Ivano Zera, ki nastopa za ptujski klub. Druga Ravenčanka na prvenstvu Katja Šapek, se je uvrstila od 5. do 8. mesta. Med dvojicami sta med mladinci zmagala igralca Sobote Jan Žibret in Domink Škraban pred Slodejem z Mute in Roscom iz Velenja, med mladinkami pa Fajmutova skupaj s Kristino Fatorič iz Izole. V konkurenci mešanih dvojic sta bila najboljša Matic Slodej in Vesna Rojko s Ptuja.

In namiznega tenisa še vest, da so se igralke ravenskega kluba Fužinarja Inter diskonta Asya Kasabova, Manca Fajmut in Natalija Lužar, po zmagi 5:1 v Preserjih, uvrstile na finalni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja.

V Ljubljani je 10. maja potekal tradicionalni pohod »ob žici« oziroma »po poti okupirane Ljubljane«. Pohoda se je udeležilo rekordnih 30.000 ljudi. V sklopu prireditve je bil tudi tek trojk na 12 in na 28 kilometrov, kjer je bilo prijavljenih približno 4000 ljubiteljev rekreacije. Dobili smo podatek, da je na 12-kilometrski progi teklo kar 996 trojk, med njimi tudi tekači s Koroške. Trojka v postavi Milan Zupanc iz Mislinje, Valentin Česnik iz Raven in Štefan Robič iz Selnice, je dosegla z uvrstitvijo na absolutno 5. mesto imeniten uspeh. V svoji starostni kategoriji nad 40 let, so si fantje pritekli celo 3. mesto.

Tekli so konec minulega tedna tudi v Avstriji in to v kraju Zihpolje pri Celovcu, kjer je bil ulični tek na progi dolžine 7300 metrov. V konkurenci okoli 200 udeležencev sta nastopila tudi Ravenčan Štefan Robač in Mežičan Vili Blatnik, ki sta v svojih starostnih skupinah zmagala.

Rezultati 6. spomladanskega kroga v obeh Medobčinskih ligah Mežiške doline:

A liga: RCM Špedicija : Mesarija Sedovšek 3:7, TCM : Rožmarin 3:1, Fretiji : Prodajalna David Havana 2:3 in SG Hoti : Pizzerija Škufca 5:4. V ligi vodijo nogometaši Prodajalne David Havane s 37 točkami pred Mesarijo Sedovšek, ki ima 28 točk in ekipo Splošnega gradbeništva Hoti, ki ima točko manj.

B liga: Styria vzmeti: Pizzerija Krebs 5:0 b.b., Demokrati : Ruda bar 5:1, Brunarca : Transport Kumprej 3:2 in Triglav vzajemni skladi : Autus 6:1. V B ligi so krog pred koncem naslov prvaka osvojili nogometaši Ruda bara, ki so zbrali 30 točk.

Na igrišču z umetno travo na Prevaljah je bilo odigrano
1. kolo koroške veteranske Kelt pub lige (igralci nad 32 let starosti), kjer letos nastopa šest ekip. Rezultati: Kelt pub : Leše 8:7, Slikopleskarstvo Mihajlovič : Preša pub 9:8 in Mesarija Sedovšek : Splošno gradbeništvo Hoti 8:5.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti