Bajta
Šport


Tedenski športni pregled (21. april 2008) PDF natisni E-pošta
Prispeval Ivo Mlakar   
Ponedeljek, 21 April 2008 19:45

Dravograjčani so dosegli rekordno zmago 6:0 v tekmi 20. kroga 3. lige proti ekipi Rome iz Prekmurja in trenutno zasedajo 7. mesto na lestvici. V ligi premočno vodijo nogometaši Šentjurja.  Nogometaši Pece so v tekmi štajerske lige izgubili v Podvincih s 4:1. Rezultati koroških ekip v MNZ Maribor: 1. skupina: Fužinar : Starše 3:1, Koroške gradnje : Radlje 1:0. V vodstvu je po 18. krogih moštvo Pesnice. Nogometaši Koroških gradenj so deseti, Radeljčani enajsti in trinajsti oz. predzadnji nogometaši Fužinarja.  2. skupina: Korotan Vzajemna : Kungota 1:0, Radvanje : Akumulator 2:1. Prevaljčani na lestvici vodijo z osmimi točkami prednosti pred Duplekom in so si praktično že zagotovili napredovanje v 1. skupino.

Na zaključku sezone alpskih disciplin Smučarske zveze Slovenije, so v Mariboru razglasili najboljše smučarje pretekle sezone. V članski konkurenci so priznanje prejeli Tržičan Andrej Jerman ter smučarja črnjanskega kluba
Aleš Gorza in Tina Maze. Za najboljši klub je bil izbran Smučarski klub Branik Maribor. Priznanje za največje pozitivno presenečenje sezone je šlo v roke Mitji Dragšiču, posebno priznanje pa je prejela mladinska svetovna prvakinja Mariborčanka Ilka Štuhec.

Odigrane so bile tekme 5. kroga končnice prvenstva v 1. A slovenski ligi za moške. V skupini za prvaka so Celjani doživeli še en poraz, tokrat v Kopru z 29:25 in očitno je, da se nahajajo v globoki krizi. Položaj na vrhu lestvice se je tako dodano zapletel in boj za prvaka je povsem odprt. Namreč, rokometaši Gorenja so zmagali v Trebnjem z 31:26 in zaostajajo za Celjani le še za točko, Koprčani pa za dve. Tretja tekma je bila v Ormožu, kjer so rokometaši Gold Cluba porazili domačo ekipo Jeruzalema z 32:31.

V končnici za obstanek so r
okometaši slovenjgraškega kluba popravili slab vtis z zadnjega gostovanja pri Slovanu, na sobotni tekmi v Škofji Loki. Po dveh letošnjih porazih z gorenjsko ekipo, so se fantje trenerja Ivana Vajdla naposled veselili zmage nad ekipo Knaufa s 33:29. Gašper Jelen je v vratih zbral 15 obramb, kot strelci pa so se pri »ježkih« izkazali Boštjan Štusaj, Marko Dujmovič, Matej Hartman in Denis Rutenka. Z dvema novima točkama so se tako preventovi rokometaši utrdili na sedmem mestu. Druga tekma v Trbovljah med rokometaši Rudarja in Slovana, se je končala brez zmagovalca z izidom 32:32. Že v sredo 23. aprila bodo na razporedu tekme 6. kroga. Rokometaši Preventa bodo v Slovenj Gradcu gostili ekipo Sviša Pekarne Grosuplje.

V Ljubljani so pretekli vikend potekale kvalifikacije Atletskega pokala Slovenije za člane in članice. Od tekmovalcev in tekmovalk Koroškega atletskega kluba Ravne, se je najbolj izkazala Nika Dolar, ki je v troskoku zmagala, pri skoku v daljino pa je bila četrta. V teku na 3000 metrov je bil drugi Tadej Grilc in tretji Tin Petrovič. Četrta mesta sta osvojila Martin Hranjec na 400 metrov in Tilen Ramšak na 1500 metrov. V teku na 3000 metrov je bila Pina Lihtineger Vidmajer sedma, pri skoku v daljino pa sta osvojili: 11. mesto Tjaša Fužir in 14. mesto Kaja Deberšek.

Rezultati 3. kroga prvenstva v medobčinski ligi na področju Mežiške doline:

A liga: Fretiji : RCM Špedicija 4:2, TCM : SG Hoti 2:9, Rožmarin : Pizzerija Škufca 0:5. Prosti so bili nogometaši Prodajalne David Havane in Mesarije Sedovšek. 

B liga: Triglav vzajemni skladi : Ruda bar 0:3, Transport Kumprej : Pizzerija Krebs 5:0, Brunarca : Demokrati 2:0, Autus : Styria vzmeti 4:2. V A ligi po treh krogih vodijo nogometaši Splošnega gradbeništva Hoti, v B ligi pa ekipa Brunarce. Oboji so zbrali po devet točk.

V tekmah 8. in 9. kroga končnice 2. lige za obstanek, so odbojkarji Fužinarja Metala dosegli dve zmagi. Med tednom so na Ravnah premagali odbojkarje Žirovnice, minulo soboto pa so zmagali v Hočah. Odbojkarji TAB Mežice so zmagali doma proti ekipi Logatca in izgubili v Portorožu. V sredo 23. aprila bo na Ravnah derbi zadnjega kroga med  odbojkarji Fužinarja in Portoroža. Mežičani bodo igrali doma z odbojkarji Žirovnice odločilno tekmo za obstanek v ligi. 

Na kegljišču v Cerknici je potekal sklepni del državnega članskega prvenstva v disciplini posamezno in kombinaciji. Med šestnajstimi finalisti so nastopili trije kegljači koroških klubov. V kombinaciji je 9. mesto zasedel Bojan Golob iz Korotana. Kegljača dravograjskega Interokna Danilo Vovk in Silvo Belaj sta osvojila 10. oz. 11. mesto. Med posamezniki se je med osem najboljših uvrstil Prevaljčan Bojan Golob. Naslova prvakov sta osvojila Kranjčan Marko Oman in Celjanka Barbara Fidel v posamični konkurenci, v kombinaciji pa Mariborčan Franc Kirbiš in Barbara Fidel.

Druga
ekipa kegljačev Korotana je v Zagorju in Medvodah zmagala v kvalifikacijah in se uvrstila v 3. slovensko ligo vzhod.

V Banja Luki, madžarskem Szombatheyu in na Ravnah so potekali prvi turnirji Euro lige 2008 v sedeči odbojki. Skupno je nastopilo 12 ekip. Na Ravnah so med štirimi ekipami zmagali odbojkarji Fantoma Sarajevo, ki so premagali vse tekmece.  Drugo mesto so osvojili odbojkarji Zagreba, tretje Zadra in četrto ekipa Invalidskega športnega društva Samorastnik Ravne. V nadaljnje tekmovanje sta se uvrstili ekipi Sarajeva in Zagreba. 

Na 7. ormoškem teku za Štajersko koroški pokal je na 21 in 10 km, nastopilo 141 tekačev in tekačic. Absolutna zmagovalca malega maratona sta postala David Rihtarič iz Benedikta in Ida Šurbek iz Šmarja pri Jelšah. Ravenčan Valentin Česnik je osvojil absolutno 6. mesto na 21 km. V svoji starostni kategoriji sta bila Česnik in Ante Bilobrk druga. Alojz Mlinar iz Žerjava je osvojil šesto, Boris Mravljak s Prevalj pa osmo mesto.

Minuli konec tedna sta potekala v Sloveniji dva gorska teka. V soboto je bil tek na Brnico pri Libojah. Na progi dolžine 7 km je zmagal Zlatko Lah iz Celja. Milan Zupanc iz Mislinje je osvojil absolutno 2. mesto in bil prvi v svoji starostni skupini. V nedeljo je bil tek na progi 7 km na Kriško goro na Gorenjskem. Med 170 tekači in tekačicami je bil najhitrejši Tomaž Zadnik iz Kranja. Milan Zupanc je bil deseti, v svoji kategoriji od 40 do 50 let pa je zmagal. Nastopila sta še dva Korošca. Prevaljčan Štefan Skitek je bil v svoji skupini osmi, Mežičan Vili Blatnik pa enajsti.


V Breznu je bil odigran četrti turnir odprtega koroškega prvenstva v pospešenem šahu. Nastopilo je 21 igralcev. Vrstni red: 1. Oderlap (Dravograd), 2. B. Špalir (Slovenj Gradec), 3. Ipavic (Črna), 4. Vrečič (Fužinar Hapro), 5. Supančič (Muta), itd. Vsi so zbrali po 5 točk.

ŠK Fužinar Hapro je izpeljal mednarodni otroški turnir. Med fanti do 12 let je zmagal Jernej Mrakič z Mute. Drugo in tretje mesto sta si razdelila Žiga Harnik (Muta) in Dorijan Petrič (Fužinar Hapro). Pri fantih do 10 let je bil najboljši Slovenjgradčan Matej Jakob pred Domnom Bezjakom iz Črne ter Aljažem Mrakičem z Mute. V enotni kategoriji deklic je 1. mesto osvojila Maria Krassnitzer pred Mileno in Hannah Sommer, vse so iz kluba Šahmati iz Ruda iz Avstrije.

 
NK Akumulator : NK Korotan Vzajemna - video PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Ranc, Gregor Gruber. Montaža: Miha Kolar   
Četrtek, 17 April 2008 16:51
Z nekajdnevno zamudo prilagamo še video posnetke iz tekme NK Akumulator : NK Korotan Vzajemna. Za slabšo kvaliteto posnetkov se vnaprej opravičujemo. Celotne tekme seveda nismo posneli, za vas pa smo izbrali najzanimivejše trenutke. Za uvod vam ponujamo navijanje Križarjev:


Križarji so vso tekmo neumnorno spodbujali igralce Korotana. Zmotil jih ni niti dež. Posnetek je iz začetka tekme.


Na tem posnetku lahko vidite pogled iz glavne tribune na igrišče. Poleg tega je dobro viden še najboljši sedež ob igrišču. Poznavalci NK Akumulator pa boste proti koncu posnetka opazili še izjemno slabo podajo zadnjega veznega, Mitje Gruberja.
 
 
Med polčasom smo se odpravili okrepčat v klubske prostore. Navijači obeh ekip so se družili ob pivu. Najprej smo posneli izjave Korotanovih navijačev, nato pa še dva navijača Akumulatorja. Avtor prispevka meni, da Chelsea ne bo prvak.
 

Takoj potem smo opravili krajši pogovor s prvim strelcem Nk Akumulator, Borutom Bruderjem. Mnogi so še danes mnenja, da je njegova poškodba stegenske mišice odločilno vplivala na nadaljni potek tekme.
 

Dež ni ponehal. Slišite ga lahko tudi na posnetku. Križarji so se v drugem polčasu popolnoma razvneli, kar lahko tudi slišite in malo slabše vidite. Na posnetku je dobro viden tudi eden izmed jalovih poskusov napada NK Akumulator. Nadalje, proti koncu sta vidni tudi dve izjemni potezi, po ena na vsaki strani. Perfektno podajo v avt in odlično izvajanje avta. Zanimivi komentarji publike.
 
  
Na koncu tekme smo za izjavo prosili kar nekaj udeležencev tekme. Vendar je očitno edini brez strahu pred kamero trener NK Korotan, Ladislav Küzma. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Korotan premočan za Akumulator PDF natisni E-pošta
Prispeval Gregor Gruber   
Torek, 15 April 2008 23:11
Na derbiju 2. medobčinske lige Maribor je vodilna ekipa na lestvici Korotan iz Prevalj potrdila premoč in v Mežici z 2:0 premagala domači Akumulator. Deževno aprilsko vreme ni preprečilo, da se tribune osrednjega stadiona ne bi pošteno napolnile.

(Zaenkrat samo reportaža, v prihodnjih dneh lahko pričakujete tudi video)

Po uradnih ocenah je dominacijo Korotana videlo 151 gledalcev, k čemur prištevamo mežiškega olimpijca iz Innsbrucka 1964, Ota Pustoslemška, ki si je tekmo ogledal z balkona svoje hiše. Klopi ob igrišču so zasedli predvsem Prevaljčani, med katerimi je bilo videti kar nekaj uglednih gostov in poznavalcev nižjeligaškega nogometa, polnih ust obveznih pikrih pripomb na (ne)znanje virtuozov na zelenici.

Derbi si je ogledal tudi prevaljški župan
Matic Tasič, medtem ko mežiškega župana Dušana Krebla ni bilo blizu; glede na odnos lokalnih oblasti do nogometa pa se lahko upravičeno vprašamo, ali je za tekmo sploh vedel.

In kje so se skrivali simpatizerji Akuja? Že tradicionalno so si izbrali pokrito »tribuno« na terasi klubskega lokala. Pregled dogajanja na igrišču iz terase sicer ni najboljši, zato pa so tam vselej pri roki »osvežilni« napitki iz klubskega lokala.

Za posebno vzdušje je poskrbela
navijaška skupina Križarji. Kakšnih 40 golobradih mladcev je vseh 90 minut srčno navijalo za svoje »plave« in ob koncu tekme tudi poželo čestitke s strani svojih ljubljencev. Nekateri starejši gledalci so varno skriti pod dežniki zmajevali z glavami, češ tile bodo  zagotovo fasali revmo ali pa si bodo vsaj prehladili mehur, toda najbolj fanatični Križarji se (pravilno) niso zmenili za malenkostne opazke in so si slekli še majice.

Tekma sama ni ponudila presežkov, a je bila na zadovoljivem nivoju. Ob začetnem otipavanju so igralci Korotana prikazali več kombinatorike in postopoma prevzeli nadzor na sredini igrišča. V prvem polčasu je največ preglavic obrambni vrsti Akumulatorja povzročal
Tomaž Grešovnik, ki se je dobro znašel v vlogi ofenzivnega veznega igralca. S prodori po krilih sta bila nevarna tudi bočna igralca Senad Karič in Marko Marin. Marin je s kakšnih petnajstih metrov z desne strani s predložkom-strelom v slogu Milana Osterca po dobre pol ure igre matiral neposrečeno postavljenega vratarja domačih.

Kadar ima hudič mlade, jih ima veliko. Nekaj minut pred zadetkom je moral pri Akumulatorju zapustiti igro
Borut Bruder, ki ga je poškodba stegenske mišice s četrtkovega treninga vendarle preveč ovirala. Ob tem dodajmo, da je zadnji vezni Mitja Gruber celo tekmo odigral  z neprijetno bolečino prepone, zaradi katere je moral pri vsakem udarcu in šprintu krepko stisniti zobe, prvega vratarja Krofa pa iz neznanih razlogov ni bilo na tekmo, tako da v ekipi ni bilo prostora za drugega tujca.

V prvih petnajstih minutah drugega polčasa je sicer Akumulator spravil skupaj nekaj podaj, Bojan Iršič je imel tudi "polpriložnost" iz težke situacije, toda tako kot v prvem polčasu je imel iz minute v minuto vse več pobude Korotan in le izvrstnemu predvidevanju libera Simona Rajzerja gre zasluga, da si gostje niso priigrali več priložnosti.

Kakšnih deset minut pred koncem tekme pa je po kotu iz desne strani po strelu z glavo in vratnici, žogo v gol potisnil
Franci Ivartnik. Do konca izkušena in zanesljiva zadnja vrsta Korotana (Nabernik, Klarič, Švab) ni bila več na preizkušnji, prav nasprotno, ob večji zbranosti Davida Gelda ob zaključku akcij bi lahko bila zmaga gostov še višja.

Upokojeni igralec Akumulatorja
Ditmar Arl, ki je tekmo spremljal ob robu igrišča in se za razliko od nekaterih drugih nekdanjih »asov« ni skrival pod streho na »terasi«, se je v izdihljajih tekme sicer nekaj »usajal« nad šibkim poznavanjem pravila prepovedanega položaja pri stranskem sodniku, a po prikazanem na igrišču tudi izdatna pomoč sicer zelo dobrega sodnika Janeza Konečnika ne bi pomagala Akumulatorju. Tokrat je bil Korotan za razred boljši in bo ob takšnih igrah zagotovo napredoval ligo višje.

Akumulator : Korotan Vzajemna
0 : 2 (0 : 1)

strelca: Marin, Ivartnik
gledalcev: 151

streli na gol - (mimo gola):
4 : 14 - (1 : 3)
posest žoge (prosto po oceni pisca):
40 % : 60 %
glavni sodnik: Konečnik (7)

Akumulator 3-5-1-1

Jokić 6; Rajzer 8; Džabmić 6, Šepulj 6; Grum 6, Marmarac 5; M. Gruber 5, Ristić 5,  Janjoš 6, Iršič 6, Bruder 6
menjave: Mataija 5, Antonič 5

Korotan 3-4-1-2

Filip -; Nabernik 7, Klarič 7, Švab 7; Marin 7, Karič 7; Repnik 8, Kragelnik 6; Grešovnik 7; Ivartnik 7, Geld 6
menjave: Zalar 6, Juraja 7, Jakob -

 
Tedenski športni pregled (14. april 2008) PDF natisni E-pošta
Prispeval Ivo Mlakar   
Torek, 15 April 2008 00:19

Petdnevno svetovno plavalno prvenstvo v 25-metrskih bazenih v Manchestru je postreglo z vrhunskimi rezultati in številnimi novimi svetovnimi in evropskimi rekordi. Ljubljančan Peter Mankoč je še enkrat dokazal, da spada med najboljše plavalce v kratkih bazenih na svetu. V zadnjih sedmih letih je skupno osvojil že 24 kolajn. Iz Velike Britanije se je vrnil z dvema kolajnama, z zlato na 100 metrov delfin in srebrno na 100 metrov mešano.

Poleg njega je nastopilo še pet slovenskih plavalcev in plavalk. Med drugimi sta se v finale med najboljših osem uvrstila še
Ravenčan Damir Dugonjič in Ljubljančan Jernej Godec, sicer oba študenta na kalifornijski univerzi Berkeley. Plavalec Fužinarja se je zapisal v zgodovino ravenskega kluba, saj je prvič nastopil v finalu svetovnega prvenstva in na 50 metrov prsno osvojil 6. mesto. Že v predtekmovanju je postavil nov slovenski rekord s časom 26,90, v finalu pa je plaval 27,08.

V prvenstvu 1. A lige se je v končnici za prvaka po tekmah 3. kroga malce zapletlo. Poleg favoriziranih Celjanov, sta namreč v igri za naslov prvaka, realno tudi Cimos Koper in Gorenje. Namreč, derbi v Velenju so proti »pivovarjem« dobili domači rokometaši Gorenja z izidom 26:25. Celjani imajo tako le še dve točki prednosti pred Koprčani in tri pred Velenjčani. V Trebnjem so rokometaši Trima premagali Jeruzalem Ormož z 31:23.

V končnici za obstanek so rokometaši Knaufa premagali v Škofji Loki ekipo Sviša iz Ivančne Gorice z 32:21.
Slovenjgraški rokometaši Preventa so presenetljivo izgubili v Ljubljani proti Slovanu s 34:27, toda kljub temu ostajajo na čelu razpredelnice, oziroma na skupnem 7. mestu. Naslednjo tekmo bodo »ježki« igrali v soboto 19. aprila v Škofji Loki.

V tretji slovenski ligi vzhod so nogometaši Koroške Dravograda v tekmi 19. kroga dosegli neodločen izid 3:3 v Sladkem Vrhu proti moštvu Palome in zadržali 8. mesto na razpredelnici. Presenetljiv je poraz vodilnega Šentjurja na domačem igrišču proti nogometašem Veržeja z 1:4. V okviru štajerske lige so nogometaši Pece igrali v Črni 2:2 z ekipo Rogaške, potem ko so nesrečno prejeli izenačujoči zadetek gostov v zadnji minuti tekme.  

Nogometaši Radelj so v tekmi prve skupine Medobčinske lige Maribor premagali v koroškem derbiju gostujočo ekipo Fužinarja z Raven visoko s 6:0, medtem ko so nogometaši Koroških gradenj iz Slovenj Gradca izgubili v Lenartu s 3:0. V drugi skupini se je koroški derbi v Mežici med Akumulatorjem in Korotanom Vzajemno končal z zmago Prevaljčanov z 2:0 , ki v ligi tudi prepričljivo vodijo.

Odigrane so bile tekme 2. kroga v medobčinskih ligah Mežiške doline.

Rezultati – A liga: Mesarija Sedovšek : Rožmarin 5:0 SG Hoti : RCM Špedicija 6:2, Fretiji : Pizzerija Škufca 1:1, TCM : Območna obrtna zbornica 5:0, prosti so bili nogometaši Prodajalne David Havane. B liga: Demokrati : Triglav vzajemni skladi 1:2, Pizzerija Krebs : Autos 2:12, Styria vzmeti: Brunarca 2:3 in Ruda Bar : Transport Kumprej 7:3.

V drugi ligi za moške so v končnici za prvaka odigrali tekme predzadnjega kroga in znana sta oba kluba, ki bosta prihodnjo sezono nastopala v najvišji državni ligi. To sta SIP Šempeter in Termo Lubnik iz Škofje Loke. Odbojkarji TAB Mežice so v tekmi 7. kroga končnice za obstanek zmagali v Hočah s 3:0, igralci Fužinarja Metala pa so izgubili tesno v Logatcu s 3:2. Do konca prvenstva bodo odigrali še tri kola. V tekmi 22. kroga druge lige za ženske so odbojkarice Mislinje zmagale v Izoli s 3:2.

V moški konkurenci tretje lige vzhod so
koroški derbi v Črni proti odbojkarjem Vuzenice dobili igralci Črne s 3:2, medtem ko so Mislinjčani izgubili v Selnici s 3:0. Prvo mesto so osvojili odbojkarji Šoštanja Topolšice, ki so se uvrstili v drugo ligo. Vuzeničani so osvojili drugo Črnjani pa tretje mesto. V tretji ligi za odbojkarice so bile odigrane povratne tekme za končno uvrstitev in koroške ekipe so osvojile naslednja mesta: 5. Slovenj Gradec, 6. Črna, 7. Dravograd, 9. Vuzenica in 12. Mežica.

Minuli vikend je potekalo prvenstvo Koroške za dvojice na kegljiščih v Slovenj Gradcu in na Prevaljah. V moški konkurenci sta prvaka postala kegljača Interokna Dravograd Danilo Vovk in Silvo Belaj. Druga sta bila kegljača Korotana Prevalje Igor Roner in Ivo Mlakar in tretja Slovenjgradčana Dušan Vrhnjak in Branko Ošlovnik. Pri ženskah sta zmagali kegljačici Korotana Majda Verbole in Mihaela Topolovec pred Nado Žvikart in Andrejo Pečovnik iz Fužinarja Ravne. Tretje mesto sta osvojili kegljačici slovenjgraškega kluba Janja Vastl in Mojca Drevenšek. Vsi omenjeni tekmovalci in tekmovalke so se uvrstili na državno prvenstvo, ki bo maja letos v Postojni.

V Ljubljani je potekalo 16. mednarodno prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu v mladinski in kadetski konkurenci. Obe
mladinski slovenski reprezentanci sta se uvrstili v polfinale in prvenstvo končali na 3. do 4. mestu. Žensko ekipo so sestavljale Manca Fajmut iz Fužinarja, Velenjčanka Ivana Zera, sicer igralka Ptuja in Kristin Fatorič iz Izole. Barve moške reprezentance so branili Matic Slodej z Mute, Jan Žibrat iz Murske Sobote in Dominik Škraban iz Puconcev. V igri posamezno sta se Fatoričeva in Zera uspeli uvrstiti od 9. do 16. mesta, Ravenčanki Manca Fajmut in Katja Šapek pa od 17. do 32. mesta.

Na
Kopah je potekalo državno prvenstvo v deskanju na snegu. Uspešno so nastopili tudi tekmovalci Nitro snowboard kluba iz Mežice. V konkurenci tekmovalcev in tekmovalk do 15. leta starosti je bila v disciplini deskarski kros Janja Zdovc druga. Četrti je bil  Dorjan Plevnik, šesti Črt Ikovic in deveti Andraž Kamnik. V veleslalomu si je Zdovčeva prismučala tretje mesto, Ikovic je bil četrti in Kamnik šesti.

V kraju St. Ulrich pri Feldkirchnu na avstrijskem Koroškem je bil prvi mednarodni gorski tek. Na progi dolžine 8,5 kilometra in z višinsko razliko 800 metrov, se je pomerilo 74 tekačev in tekačic. Med njimi so bili tudi trije rekreativni tekači iz naše pokrajine. V svoji starostni skupini je Ravenčan Štefan Robač zmagal. Drugo mesto si je pritekel Prevaljčan Štefan Skitek, tretji je bil Mežičan Vili Blatnik.

Tudi druga novica prihaja iz Avstrije.
Ne boste verjeli, toda res je! V Deutchlansbergu na avstrijskem Štajerskem, je na uličnem teku nastopilo kar 1500 tekačev in tekačic iz štirih držav. Tekli so na 5, 10 in 21 kilometrov. Od naših tekačev in tekačic s Koroške, se je izjemno izkazal Jože Mori z Mute, ki je v konkurenci okoli 400 tekačev, ki so nastopili v malem maratonu na 21 kilometrov, osvojil absolutno 6. mesto, medtem ko je v svoji starostni skupini prepričljivo zmagal. V teku na 10 kilometrov sta v svojih starostnih skupinah osvojila: Kazimira Lužnik iz Slovenj Gradca 1. mesto in Ludvik Jerčič iz Radelj 3. mesto. Ni kaj, vsem tekačem velja čestitati.

 
Akumulator : Vzajemna Korotan - V derbiju šteje le zmaga PDF natisni E-pošta
Prispeval Gregor Gruber   
Četrtek, 10 April 2008 02:00

V soboto ob 16.00 po osrednjem koroškem času se obeta poslastica za ljubitelje lokalnih nogometnih derbijev. Na centralnem stadionu v Mežici se bosta pomerila domači Akumulator in Vzajemna Korotan iz Prevalj. Gostje, ki so prvi na lestvici 2. medobčinske lige Maribor, so v prvih dveh spomladanskih kolih pokazali izvrstno formo. Prejšnji teden so se doma poigrali z Rošnjo Loko (6:1). Na drugi strani pa je Akumulator po neposrečenem jesenskem delu in težavami z igralskim kadrom, s porazom 2:1 v Kungoti padel na nezavidljivo osmo mesto. Sezona za vijoličaste še ni izgubljena, saj jih do drugega mesta loči le 7 točk, imajo pa tudi tekmo manj kot ostale ekipe. V derbiju jim zato ne preostane drugega kot da zaigrajo na zmago, kar pa bo zagotovo tudi cilj plavih. V Mežici vlada veliko zanimanje za tekmo, šušlja pa se celo, da bi se utegnila organizirati navijaška skupina, ki bi bila protiutež glasnim in vse številčnejšim Križarjem.

Pogovarjali smo se s prvim strelcem lige Borutum Bruderjem (Akumulator) in nepogrešljivim členom obrambne vrste Korotana Domnom Klaričem.

 

Prednost dajemo domačinom, zato najprej misli Boruta Bruderja. 

Je osmo mesto na lestvici realen pokazatelj moči Akumulatorja?

Ne, nikakor ne. Mislim, da smo zmožni pokazati veliko več in da bi se čisto realno lahko borili za sam vrh lestvice.

Kaj je šlo narobe v tej sezoni?

Skoraj na vsaki tekmi povedemo, toda nikakor  ne uspemo  zadržati  vodstva. Velik problem pa predstavljajo tudi treningi, kajti službene in šolske obveznosti nam preprečujejo normalne izvedbe treningov, kar se zelo pozna v igri.

Osebno si verjetno zadovoljen z letošnjimi igrami, glede na to, da si prvi strelec lige?

Ja, s svojimi igrami sem zadovoljen, vendar mislim da bi včasih lahko dal še veliko več od sebe in bi bilo število doseženih golov večje. Ko nimaš svojega dneva ti pač ne gre in je gol kot zaklet.

Proti Korotanu na zmago ali bi bil uspeh že neodločen izid?

Glede na to, da igramo na domačem igrišču in da smo jim dolžni udarec iz jesenskega dela, ko so nas premagali s 5:1, vsekakor računam na zmago. Vem pa, da je v derbiju vse mogoče in da se zgodi marsikaj.

Od kod preti največja nevarnost Korotana?

Najbolj nevaren je David Geld, na katerega bo potrebno še posebej paziti. Drugače pa se jih da premagati.

Kolikokrat boš preigral Kristjana Švaba in obrambno vrsto Korotana?

Haha. Kot vemo je Kristjan zelo izkušen igralec in ni kar tako priti mimo njega. Potrudil se bom, da pridem mimo obrambe in zabijem kakšen gol.

Koliko igralcev bo v soboto zjutraj popolnoma treznih?

Na to vprašanje lahko odgovori le Bog! Mislim, da bo številka prej majhna kot velika.

Koliko gledalcev pričakuješ?

Gledalcev se bo verjetno kar nabralo. Jaz rečem okrog 80.

Bodo domači gledalci preglasili Križarje?

To bo zelo težko, ampak nikoli se ne ve. Lepo bi bilo, da bi spet odmevalo AKU AKU.

Napoved rezultata?

2:1

Govori se, da si zavrnil ponudbo Juventusa? Ali je to res?

Haha. Glede na to, da sem velik navijač Barcelone in da mi italijanska  liga ni všeč,  ne bi bilo nič čudnega, da bi zavrnil Juve. Zaenkrat še ni bilo kakšne resne ponudbe in tako ostajam zvest domačemu Akumulatorju. In kako razmišlja Domen Klarič

Cilj Korotana je napredovanje v četrto ligo. Je ekipa močnejša kot jeseni?

Mislim, da je ekipa močnejša kot jeseni, velik dobitek za nas sta napadalca David Geld in Tomaž Grešovnik.


Kako pomembna je podpora Križarjev?

Lepo je igrat v tako dobrem vzdušju, tako da je podpora križarjev zelo  pomembna.

S kakšnim rezultatom boste zadovoljni na sobotni tekmi?

Z zmago 1:0 bi bil zadovoljen.

Od kod preti največja nevarnost Akumulatorja?

Od Boruta Bruderja in Bojana Iršiča.

Boš dal "flaster" na Bruderja?

Ne.

Kako boste ustavili prodore po krilu veterana Vlada Gruma?

Nimam komentarja.

Sporočilo vratarju Akumulatorja, glede na to, da si v strelski formi. 

Res sem v strelski formi, saj sem v zadnjih dveh tekmah zadel kar dvakrat. Kakšnega posebnega sporočila nimam.

Koliko igralcev bo v soboto zjutraj popolnoma treznih?

Težko rečem. Mislim in upam, da večina.

Sprejmeš moje povabilo na pet laških in tri pelinkovce v petek zvečer (bralec naj ima v mislih, da sprašuje poškodovani igralec Akumulatorja)?

Žal ne, ker sem na šihtu, lahko pa v soboto po tekmi.

Koliko gledalcev pričakuješ?

Veliko.

Napoved rezultata?

Nerad napovedujem, kot sem rekel, zadovoljen bi bil z minimalno zmago.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Naslednja > Konec >>

Stran 109 od 112
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti