Bajta
Šport


Libeliška pentlja (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Emil Makan   
Torek, 21 Junij 2011 17:59Kljub slabemu vremenu smo po pol urni prestavitvi štarta, ko se je vreme le nekoliko izboljšalo le pognali pedala po razmočeni trasi sicer zelo lepo speljane Libeliška pentlje, katere se je udeležilo nekaj manj kot 50 kolesarjev in kolesark, ki jim vreme ni prišlo do živega in si prav vsi zaslužijo čestitke.

zmagovalca - Dejan Vračič in Špela Škrajnar

Na vrh prvega vzpona do Trotovega travnika so skupaj prikolesarili Denis Onuk (Ganesha team), Borut Ramšak (MTB Koroška) in Simon Pernovšek (ŠD Brez bremz), nato sta se Onuk in Ramšak skupaj otresla Pernovška, pred spustom pa še Onuk Ramšaka, ki je prednost zadržal do cilja in v Libeliče prikolesaril pod 50min.

Tudi med dekleti je bilo zanimivo saj je Špela Škrajnar (Ganesha) po pričakovanjih na vrh vzpona prikolesarila z kar nekaj prednosti pred domačinko Klavdijo Cehner Oblak, ki pa jo je potem na spustu mimo LK Libeliče dohitela in do cilja upela narediti minuto razlike. Tretjo mesto je osvojila Natalija Anderluh iz Celja (MTB Koroška).

V zgodovino Koroškega pokala se bosta zapisala Dejana Vračič in Špela Škrajnar oba iz Maribora, ki sta osvojila sedmo lovoriko Koroškega pokala.  V cilju so nas pogostili v velikem šotoru, ki je že pripravljen za naslednji teden, ko se bo pod njim trlo ljudi, saj domači gasilci praznujejo 120 letnico obstoja….  Pohvaliti moramo tudi organizatorja ŠD Libeliče za zelo dobro organizacijo, tudi domačih navijačev kljub slabemu vremenu ni manjkalo, kar je prava redkost. Škoda le zaradi udeležbe, ki bi bila po napovedih krepko čez stotico.


 
Plesalci Devžeja tudi v tekmovanju Krško open 2011 uspešni PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Ponedeljek, 20 Junij 2011 18:08

KPK DevžejLetošnje mednarodno tekmovanje v športnih plesih Krško open 2011, ki je potekalo v Krškem, v soboto 18. in v nedeljo 19. junija,  je bilo ponovno uspešno tudi za plesalce Koroškega plesnega kluba Devžej. Na kvalifikacijskem turnirju so si naši plesni pari priplesali srebrno in bronasto medaljo ter kopico uvrstitev tik pod vrhom, na »nehvaležnem« četrtem mestu.

Najvišji mesti med koroškimi plesalci sta osvojila Alen Štaleker in Suzana Krevh (mlajši mladinci B), saj sta bila druga v standardu, ter Martin Stanišič in Iza Sila (mladinci B) s tretjim mestom v latinskoameriških plesih, ki sta ga dopolnila še s četrtim mestom v standardnih plesih. Lovro Jakopec in Gaja Šimič (mlajši mladinci A) pa sta bila v standardu četrta, v latinu pa sta se uvrstila v polfinale. Odlična sta bila tudi Žan Čakš in Luša Karner (mlajši mladinci B), saj sta bila v latinu četrta, v standardu pa še ne nastopata.

Vsi štiri pari so tekmovali tudi v openu in v zelo močni mednarodni konkurenci, kjer vsi tekmovalci ene starostne skupine plešejo skupaj, dosegli pričakovane uvrstitve. Najvišje sta se v tem tekmovanju uvrstila Lovro Jakopec in Gaja Šimič in z odličnim šestim mestom osvojila tudi mednarodne rating točke.

Tekma v Krškem je bila zadnja tekma pred poletnim premorom, potem pa se bodo na prvi tekmi v septembru vsi najboljši slovenski plesni pari zbrali v Slovenj Gradcu, kjer bo gostitelj kvalifikacijskega turnirja naš klub.

 
NK Fužinar daleč pred vsemi tekmeci (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Küzma   
Torek, 14 Junij 2011 19:34


Nogometaši ravenskega Fužinarja so konec maja na svoji zadnji domači tekmi v letošnji sezoni visoko dvignili pokal 2. članske lige MNZ Maribor, ki so si ga zagotovili že dve koli nazaj, ko so z 2:0 slavili na derbiju Mežiške doline proti prevaljskemu Korotanu. Že takrat je bilo jasno, da so njihovi najbližji zasledovalci preveč zaostali, da bi jih prehiteli tudi v za Fužinar najslabšem možnem scenariju.

Fužinar je slavil

Tudi na zadnji tekmi so potrdili svojo premoč v ligi, saj so s 3:1 premagali nogometaše Marjete. Za Fužinar so zadeli Kristjan Celner v četrti minuti ter Pečnik Anže v štirinštirideseti, nato za goste iz Marjete Marčič Matic na začetku drugega polčasa, končnih 3:1 za Fužinar pa je v sedeminsedemdeseti minuti postavil igralec s klopi Kadiš Jure, ki je v igro vstopil na začetku drugega polčasa.

Pokal 2. članske lige MNZ Maribor je nogometašem Fužinarja, klubskemu vodstvu in njihovemu trenerju Ladislavu Küzmi predal predsednik MNZ Maribor dr. Rudolf Turk. Uvrstitev v 1. člansko ligo MNZ Maribor so si  igralci Fužinarja zagotovil že v 19. kolu tekmovanja.


 
Koroški pokal v vzponih: Tekma v SG-u izpeljana kljub odpovedi organizatorja PDF natisni E-pošta
Prispeval Damjan Kalčič   
Ponedeljek, 06 Junij 2011 17:01

Pot karavane vzponov za KP 2011 se je tokrat nadaljevala v Slovenj Gradcu. Lepa in tradicionalna prireditev je bila izpeljana kljub odpovedi organizatorja tik pred zdajci. Kot vodja OO KP za 2011 sem to novico izvedel preko socialnega omrežja. Poskušal sem stopit v stik z organizatorjem STD Pohorc vendar neuspešno. Zato smo se trije člani OO KP 2011 odločili, da rekreativno prireditev izpeljemo na svojo roko tako rekoč na črno. 55 kolesarjev in kolesark  se je klub vsemu podalo na lepo traso in vsi so končali uspešno in varno.  Zopet je najhitreje vrtel pedala Vračič Dejan ( Team Korak Naprej) med ženskami pa Špela Škrajnar (Ganesha).

Kolesarji so tokrat izjemoma sami poskrbeli za malico

Vsi udeleženci so bili na koncu zadovoljni kljub temu, da pač zaradi danih okoliščin ni bilo daril in toplega obroka, kar je v Koroškem pokalu že, kar standard. Ampak kolesarji so pokazali, da jim ni le do nabiranja majic in daril ampak do druženja in obenem tudi preizkusa kako so z vadbo pripravili svoje telo. Ob takih prireditvah, ki so rekreativnega značaja in so namenjene vsem, ki se radi gibljejo v naravi pač ne moremo gledati na dobiček. To je le dobra predstavitev in promocija kluba , društva ali skupine zanesenjakov. Zato vas vabimo v soboto tudi na maraton Črna luknja in seveda v nedeljo 19. junija na zaključek v Libeliče , kjer pa bo spet veselo…

Vsi udeleženci so bili na koncu zadovoljni kljub temu, da pač zaradi danih okoliščin ni bilo daril in toplega obroka, kar je v Koroškem pokalu že, kar standard. Ampak kolesarji so pokazali, da jim ni le do nabiranja majic in daril ampak do druženja in obenem tudi preizkusa kako so z vadbo pripravili svoje telo. Ob takih prireditvah, ki so rekreativnega značaja in so namenjene vsem, ki se radi gibljejo v naravi pač ne moremo gledati na dobiček. To je le dobra predstavitev in promocija kluba , društva ali skupine zanesenjakov. Zato vas vabimo v soboto tudi na maraton Črna luknja in seveda v nedeljo 19. junija na zaključek v Libeliče , kjer pa bo spet veselo…
 
Šest medalj za plesalce KPK Devžej PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte, foto: Romana Jakopec   
Nedelja, 05 Junij 2011 21:01

Kvalifikacijski in raiting turnir v okviru Slovenske plesne lige je v nedeljo, 5. Junija, v čudoviti Festivalni dvorani v Ljubljani gostil Plesni klub Urška. Odlično izpeljana tekma in polna plesna dvorana gledalcev ter navijačev so bili očitno dobri motivacijski dejavniki za plesalce in plesalke Koroškega plesnega kluba Devžej, ki so kar šestkrat stali na stopničkah za zmagovalce. Osvojili so eno prvo mesto, tri druga in dve tretji mesti ter še pet uvrstitev v finala. Še posebej sta se svojega prvega tekmovalnega nastopa veselila Žan Čakš in Luša Karner (MM B), ki sta v latinsko ameriških plesih osvojila odlično 6. mesto.

KPK Devžej

Dve odlični uvrstitvi sta si v eni najlepših plesnih dvoran v Sloveniji priplesala Timotej Šlaher in Blažka Vranarčić (P C), saj sta v standardnih plesih premagala vse sotekmovalce in osvojila prvo mesto, v latinskoameriških plesih pa sta bila druga. Odlična druga v obeh plesnih zvrsteh sta bila Alen Štaleker in Suzana Krevh (MM B), ki sta tik pred prehodom v višjo kategorijo A v obeh plesih.

Intenziven trening se je obrestoval tudi paru Martin Stanišič in Iza Sila (M B), ki sta iz tekme v tekmo boljša, saj sta se v ljubljanski Festivalni dvorani po polfinalu uvrstila v finale v obeh plesih in na koncu osvojila dve tretji mesti. Klubski uspeh so dopolnili še Anže Kumer in Lea Krošel (M B) s 4. mestom v standardnih plesih in 6. mestom v latinu, Teo Trost in Tia Sudar (P B) sta bila obakrat šesta, Lovro Jakopec in Gaja Šimič (MM A), pa sta se v standardu uvrstila na šesto mesto, v latinu pa sta si priplesala polfinale.

Konstantno uvrščanje vseh naših parov v finalne tekme in uvrščanje tudi na najvišja tri mesta je rezultat dobrega dela v klubu z odličnimi trenerji in podpore vseh staršev.

 

 

 
<< Začetek < Prejšnja 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Naslednja > Konec >>

Stran 25 od 112
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti