Bajta PR' NAS Šport V drugem krogu derbi Peca - Fužinar
V drugem krogu derbi Peca - Fužinar PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Sobota, 13 Julij 2013 16:04

Dober mesec dni manjka do začetka tekmovanja v Štajerski nogometni ligi, v kateri bo letos nastopalo kar pet koroških moštev: Peca, Slovenj Gradec, Radlje, Fužinar in Dravograd. Prve tri ekipe so v lanski sezoni že nastopale v ŠNL, Fužinar se je v ligo uvrstil kot prvouvrščena ekipa 1. MNZ Maribor, Dravogradu pa je navkljub drugačnim pravilom uspel neobičajen podvig, s katerim se je (zdaj bivši) tretjeligaš uspel dogovoriti, da bo v sezoni 2013/14 nastopal ligo nižje.


Kljub pritožbam - med drugim tudi prevaljskega Korotana, ki bi si z osvojenim drugim mestom v 1. MNZ prav tako želel nastopati v ŠNL, vendar naposled po vseh špekulacijah, kalkulacijah in čudnih interpretacijah pravilnikov ostaja rang nižje -, ki so sicer še neodgovorjene, Dravograd postaja član Štajerske lige in je bil včeraj, tako kot ostali koroški predstavniki, že v bobnu za žreb tekmovalnih parov za prihajajočo sezono. 

Prvi koroški derbi bodo lahko ljubitelji nogometa videli že konec avgusta, ko se bosta v drugem krogu v Črni na Koroškem pomerila Peca in Fužinar. V četrtem krogu sledi obračun med Radljami in Slovenj Gradcem, v petem pa bosta merila moči Slovenj Gradec in Dravograd. Celoten razpored tekem in tekmovalnih parov si lahko ogledate spodaj (klik). Nekaj je gotovo: zna biti zelo zanimivo.


 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti