Bajta PR' NAS Šport Peca uspešna tudi v drugem krogu
Peca uspešna tudi v drugem krogu PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak, foto: Romana Lesjak   
Ponedeljek, 30 Avgust 2010 18:53

Nogometaši črnjanske Pece so se v drugem krogu Štajerske nogometne lige pomerili s Pohorjem. Po devetdesetih minutah srečanja so se zmage z 2:1 veselili domačini.

NK Peca

Obe moštvi sta v prvem krogu zabeležili tri točke: Peca je bila z 2:0 boljša od Koroških gradenj (članek tukaj), Pohorje pa je s 5:3 porazilo Šmarje pri Jelšah. Na razmočenem terenu stadiona v Črni na Koroškem so gledalci videli zanimivo in borbeno predstavo, ki se je končala z zelo razburljivim zaključkom.

V prvem polčasu ni bilo resnejših priložnosti za dosego zadetka, Peca je sicer več napadala, toda v zaključkih akcij so bili igralci v črnobelih dresih premalo natančni. Pohorje je poizkušalo predvsem iz prekinitev, vendar je bil vselej na mestu domači vratar Aleš Kreuh. V drugem delu so gostje hitro povedli: po kotu z leve strani je z glavo zadel Damjan Ladinek (47. min). Po prejetem zadetku je Peca vse moči usmerila v napad in močno pritisnila na vrata Maria Brgleza, ki je nogometaše iz Ruš nekaj krat rešil pred izenačenjem. V 83. minuti so domačini po strelu Naceta Čeruja iz kakšnih dvajsetih metrov le izenačili, do konca tekma pa dosegli še zmagoviti zadetek, ki ga je z glavo minuto pred zadnjim sodnikovim žvižgom dosegel Boštjan Oprešnik.


Peca ima po dveh krogih tako stoodstoten izkupiček, s šestimi točkami so Črnjani na tretjem mestu. V tretjem krogu jih čaka prvo gostovanje, ko bodo v soboto odpotovali v Rogatec (Mons Claudius).

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti