Bajta PR' NAS Šport Peca ugnala Koroške gradnje
Peca ugnala Koroške gradnje PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak, foto: Maruša Triplat, Romana Lesjak   
Torek, 24 Avgust 2010 23:51

V prvem krogu Štajerske nogometne lige sta se v Črni na Koroškem pomerili domača Peca in slovenjegraške Koroške gradnje. Po devetdesetih minutah napetega srečanja so se veselili nogometaši v črnobelih dresih.

Peca vs Koroske gradnje

Okoli dvesto gledalcev, ki so se že cel teden nestrpno pripravljali na koroški derbi, je v prvih minutah videlo rahlo premoč domačinov, ki pa ni trajala dolgo, saj so Slovenjgradčani kaj hitro vzpostavili ravnotežje in od desete do petintridesete minute prevladovali na terenu. V tem času so lepe priložnosti za prvo vodstvo na tekmi zapravili Slemenik, Tisnikar in Libnik. Prvi je zadel prečko črnjanskih vrat, pri strelih slednjih pa je odlično posredoval domači čuvaj mreže Kreuh. Do konca polčasa se je Peca le uspela obraniti, resnejših poizkusov na vrata Forneciji pa gledalci niso videli.V drugem delu so domačini zaigrali precej bolje in predvsem ofenzivnejše, kar se je na koncu tudi izplačalo. Ključen moment srečanja se je po vsej verjetnosti zgodil v dvainpetdeseti minuti, ko si je Jamnik prislužil še drugi rumeni karton in s tem tudi izključitev. Le deset minut kasneje si je Peca priigrala enajstmetrovko, ki pa jo je zapravil Piko (obramba Fornecija), na katerim je bil storjen tudi prekršek za najstrožjo kazen. Kljub temu so bili domačini še vedno boljši nasprotnik in v triinsedemdeseti minuti srečanja prek Beleja, ki je streljal s kakšnih osemnajstih metrov, le prišli do vodstva z 1:0, v sodnikovem podaljšku pa so Črnjani dosegli še drugi zadetek, ko je po prodoru Brdnika Dražnik žogo poslal v lastno mrežo.

V naslednjem krogu se bo Peca srečala s Pohorjem (Črna na Koroškem, 28. avgust, 17.00), Koroške gradnje pa se bodo pomerile z Marles hišami (Pekre, 28. avgust, 17.00).

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti