Bajta PR' NAS Šport Sprejem za šampionko
Sprejem za šampionko PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik, foto: Jernej Prodnik   
Petek, 17 Julij 2009 19:20
V sredo se je na Ravnah ob olimpijskem bazenu zbrala pisana druščina bivših in aktivnih plavalcev ter podpornikov in spremljevalcev tega olimpijskega športa, da bi proslavili uspeh, ki Plavalni klub Fužinar postavlja v vrh slovenska plavanja. Tam so namreč pripravili bučen sprejem za, kot kaže, novo šampionko in prvo mladinsko prvakinjo iz vrst PK Fužinar, komaj 15-letno Tjašo Oder.

Iz nedavnega mladinskega prvenstva v Pragi se je, kot smo na Bajti že poročali, vrnila s kar dvema medaljama, eno srebrno in zlato ter osebnim in hkrati absolutnim slovenskim rekordom na razdalji 1500 m.


Z zmagovalnim časom 16:25,57 na razdalji 1500 m je Odrova za trinajst sekund izboljšala državni in osebni rekord, katerega je postavila pred slabim mesecem dni v Kranju. Z odličnimi nastopi na evropskem prvenstvu je nadaljevala tudi v disciplini 800 metrov prosto, kjer je s časom 8:38,26 osvojila drugo mesto in tako najžlahtnejšemu odličju dodala še srebrno kolajno.

Tjaša, ki takšnih uspehov tako hitro menda še ni pričakovala, si želi predvsem da se njen napredek ne bi ustavil.Tega pa se glede na izjavo za časnik Večer predsednik PK Fužinar Miran Kos ne boji, saj ima poleg velikega potenciala, ki bi jo lahko pripeljal v vrh svetovnega plavanja, Tjaša tudi veliko podpora kluba in staršev, kar se sploh pri teh letih zdi pomemben faktor.

Tjaša Oder si je priplavala tudi torto

Poleg Odrove sta na prvenstvu uspešno nastopila še Tamara Miler in Rok Sagmeister, saj sta oba izboljšala svoje osebne rekorde, na prizorišču pa je bilo opaziti tudi Damirja Dugonjiča, Fužinarjevega olimpijca, ki se te dni na Ravnah pripravlja za svetovno prvenstvo v Rimu, kjer bosta konec julija nastopila skupaj s Tjašo.
Na Ravnah bo mogoče videti tudi najboljše slovenske plavalce, ki se bodo na državnem prvenstvu merili med 24. in 26. julijem.
 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti