Bajta PR' NAS Šport Generalka uspela!
Generalka uspela! PDF natisni E-pošta
Prispeval Domen Lorber   
Četrtek, 13 Avgust 2009 12:17

V športnem parku v Dravogradu so se nogometaši Dravograda še zadnjič pred prvenstvom poizkušali dokazati sebi, navijačem in jasno, da tudi trenerju. V goste so tokrat pripotovali nogometaši MIK CM Celja, sicer klub ki že vrsto let nastopa v najmočnejši slovenski nogometni ligi. Kljub vsem težavam, ki se jih v Celju kar ne morejo otresti, grofje po 4 prvenstvenih tekmah zasedajo visoko 3. mesto. To pa je bil jasno še dodaten motiv za naše mlade fante, da dokažejo, da so sposobni igrati tudi proti najboljšim slovenskim nogometnim ekipam. Sama tekma se je odvijala na povsem novi travnati površini. Na zadnji prijateljski tekmi pred prvenstvom, pa je domače nogometaše pospremilo okoli 300 gledalcev.

Dravograd vs. Celje


Postava NK Koroška Dravograd:
Veršovnik Dejan (Vergles Simon) ; Kolman Luka – Grešovnik Žan – Frajdl Damjan (Javornik Mitja) – Kac Rok (Ošlovnik Uroš) ; Grobovšek Matej (Gluhović Aljoša) – Čavnik Aljaž (Pušnik Borut) ; Zamernik Jan (Naglič Simon) – Ovčar Gregor (Dražnik Domen) – Lipnik Tomaž (Jezeršek Denis) ; Kardoš Grega (Samo Kozar)

Trener: Janko LORBER

Postava NK MIK CM Celje:
Začeli so:
Mujčinović, Polšak, Kačičnik, Oparenovič, Bakarič, Horvat, Korun, Štraus, Gobec, Biščan, Dvorančič

V nadaljevanju so v igro vstopili:
Kotnik, Lovrečič, Marlon, Kuljanac, Kraljanovič, Popovič, Romih, Bezjak, Rep, Kraljič, Močič, Centrih, Stojanovič

Trener: Damijan ROMIH

Tekma se za domače sicer ni začela najbolje. Gostje s Celja so namreč prek enega boljših igralcev celjskega moštva – Daria Biščana povedli že v 3. minuti srečanja. Šlo je praktično za prvo obetavno akcijo gostujočih nogometašev. Takoj po prejetem zadetku pa so domači nekako umirili žogo in prevzeli pobudo. Morda se glavni razlog skriva v tem, da je gostujoči trener po vsega 20 minutah zamenjal udarno enajsterico in v igro poslal mlajše nogometaše, ki v prvenstvu dobivajo manj priložnosti. Med temi se je znašel tudi Roman Bezjak, ki je v vrste celjskega prvoligaša prestopil prav iz Dravograda.

Domači nogometaši so se torej kmalu otresli nepotrebnega strahospoštovanja do nasprotnika in začeli igrati veliko bolje. Dobro razpoložen za igro v prvem polčasu je bil predvsem Grega Kardoš, ki se je kar nekajkrat znašel v ugodnem položaju, da bi ogrozil gostujoča vrata. Za tisto zares izrazito priložnost pa je verjetno zmanjkalo tudi nekaj sreče. V prvem polčasu gre omeniti še nekaj nevarnih predložkov Aljaža Čavnika iz prekinitev, kateri so na našo žalost ostali neizkoriščeni.

V drugem polčasu se stanje na samem terenu ni dosti spremenilo. Kljub nekaterim menjavam domačega stratega Janka Lorberja kvaliteta njihove igre ni padla. Še več, rezervisti, ki bodo vsaj v začetku verjetno igrali manj vidno vlogo v moštvu, so se zelo izkazali. Zelo dobro se je videlo, da si Dravograjčani želijo zadetka. Celjski grofje so jim puščali vse več prostora, kar je pomenilo mnogo lažje prehode iz obrambe prek vezne linije v napad.

Korošci so si prek Sama Kozarja v drugem polčasu uspeli priigrati kar nekaj lepih priložnosti. Slednji pa je eno izmed njih na polovici drugega polčasa vendarle uspel realizirati. Po lepi podaji Javornika s strani je Kozar skočil najvišje in tako zasluženo zadel in premagal še enega znanca iz naših zelenic – Matica Kotnika. Samo je v zaključku tekme imel na nogi celo zmago. Iz navidez nenevarne akcije se je kar naenkrat znašel iz oči v oči s Kotnikom, a je žoga za las zgrešila svoj cilj.

Lahko bi rekli, da so tretjeligaši zadnjo preizkušnjo preden bo šlo zares odigrali zelo, zelo dobro. Nasprotniku, ki ima kar nekaj blestečih igralcev so se zelo dobro zoperstavili. V večini tekme so domači bili boljši, več so poizkušali igrati, več so si želeli. Res pa je, da so Celjani z najmočnejšo ekipo igrali le prvih 20 minut. Pozna se, da vsi ti fantje že dolgo vrhunsko trenirajo in da v končni fazi igrajo v prvi ligi. Žoga pri njih potuje hitreje, napak v sami igri je manj, tudi priložnost za zadetek so sposobni izkoristiti mnogo prej kot naši fantje. To se je na igrišču dobro videlo. Trener domače ekipe je bil z videnim zelo zadovoljen. Fantje so po videnem torej zelo dobro pripravljeni na prvenstvo. Samo upamo lahko torej, da bodo to dobro formo iz teh prijateljskih tekem uspešno preusmerili tudi v ligaško tekmovanje.

Najvišja mesta v 3. ligi so tudi letos realnost. Vprašanje pa je ali so naši po 3. mestu izpred 2 let in lanskemu 2. mestu sposobni tokrat čisto na vrh. Ekipa je dobra, želja megalomanska. Teren je postavljen, potovanje proti novim uspehom se lahko začne!

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti