Bajta PR' NAS Šport Mazejeva (prvič) zlata
Mazejeva (prvič) zlata PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Torek, 05 Februar 2013 16:16

Črnjanka Tina Maze je v prvem tekmovalnem dnevu na svetovnem prvenstvu v Schladmingu osvojila zlato medaljo! Današnji, zares čuden superveleslalom je sicer menil v znamenju številnih zapletov: začetek so vse od enajste ure prestavljali na vsakih petnajst minut, tekma pa se je naposled začela ob pol treh, kmalu zatem je pri urejanju proge padel delavec na smučišču, ki so ga morali odpeljati s helikopterjem, enaka zgodba pa se je ponovila tudi pri nastopu Lindsey Vonn. Američanka je po skoku nerodno pristala in grdo padla, po prvih podatkih si je huje poškodovala koleno, tako da je letošnje prvenstvo (in verjetno tudi sezona) zanjo na žalost že končano.

Tina Maze

Mazejeva se je na progo podala s številko osemnajst in za osemintrideset stotink sekunde prehitela do takrat vodilno Laro Gut, ki je na koncu osvojila srebro. Bron si je prismučala Julia Mancuso, vrhunski rezultat pa je dosegla tudi druga slovenska predstavnica Ilka Štuhec, ki je tekmo končala na šestem mestu. Omeniti velja, da sta poleg Vonnove odstopili tudi Maria Höfl-Riesch in Ana Fenninger.

Prvenstvo se je za Tino Maze začelo izjemno, po osvojenem zlatu ima najboljša smučarka na svetu povsem odprta vrata, da današnjemu prvemu mestu doda še kakšno odličje. Ne bi bili presenečeni, če bi med temi bila večina zlatih. Naslednja preizkušnja z Mazejevo kot prvo favoritinjo bo na sporedu v petek, ko se bodo tekmovalke pomerile v superkombinaciji (štart ob 10.00). 

Končni vrstni red 
1. T. Maze 1:35,39   2. L. Gut +0,38   3. J. Mancuso +0,52   4. S. Goggia +0,57   5. F. Suter +0,86   6. I. Štuhec +0,89   7. D. Merighetti +0,93   8. V. Rebensburg +0,94   9. A. Fischbacher +1,01  10. D. Gisin +1,18

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti