Bajta PR' NAS Šport Nogometaši Fužinarja uspešno zaključili s pripravami
Nogometaši Fužinarja uspešno zaključili s pripravami PDF natisni E-pošta
Prispeval Marko Ažman, Rok Plesec (*projekt Korociv)   
Nedelja, 17 Marec 2013 21:13

Kar osemindvajset igralcev in članov se je udeležilo enotedenskih priprav Koroškega nogometnega kluba Fužinar z Raven na Koroškem, ki po jesenskem delu zaseda 1. mesto v 1. članski ligi MNZ Maribor. Enotedenske priprave na spomladanski del so potekale v kraju Belek, ki leži 30 km vzhodno od milijonskega mesta Antalya v Turčiji.

Kvalitetno vadbo v zimskem času na Ravnah na Koroškem žal igralna površina prekrita s snegom ne omogoča, zato smo že lansko jesen s skrbno načrtovanim planom zbiranja sredstev in požrtvovalnim delom (srečelovi, prodaja šalov, kap, koledarjev, almanahov ...) in samostojnim prispevkom posameznikov celotne članske ekipe Koroškega nogometnega kluba Fužinar uspeli zbrati denarna sredstva za kvalitetne priprave članske ekipe v kraju Belek (Turčija), kjer so pogoji za vadbo res odlični. Poleg vsakodnevnih treningov je ekipa KNK Fužinar odigrala v tednu dni tudi tri prijateljske tekme.


Fužinar

Ker so klubi iz elitnih lig po Evropi že pričeli s spomladanskimi deli tekmovanj, so se v Beleku v tem času pripravljali le nižjeligaši. Izjema je bila le ženska nogometna reprezentanca Ukrajine. Prva tekma je potekala v težkih vetrovnih razmerah proti nemškemu ligašu SV Buxheim iz okolice Ingolstadta. Ravenski nogometaši so se proti borbenemu in na trenutke grobemu nasprotniku dodobra namučili. Odpor nemcev je bil strt šele v drugem polčasu, ko je bil pokošen v kazenskem prostoru SV Buxheima hitri Tilen Rotovnik. Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Peter Stočko. Igralci Fužinarja so do konca tekme uspeli zatresti mrežo še dvakrat, nasprotniki so le redko prihajali pred vrata ravenskega vratarja Dejana Lopatnega ­- Šavfle. Tekma se je tako končala z zanesljivo zmago Fužinarja s 3:0.


Naslednji dve prijateljski tekmi sta bili odigrani z avstrijskim nižjeligašem Unionom iz Kefermakta. Pred prvo tekmo se je zgodil manjši zaplet pred odhodom z avtobusom do igrišča. Pomočnik direktorja športnih objektov Mustafa je zahteval 250 eur za odigranje tekme, ker naj bi imel KNK Fužinar pravico, da odigra v tednu dni samo eno prijateljsko tekmo. Po nekaj prerekanja se predsednik KNK Fužinarja Rajko Praznik ni dal zmesti in nadležni Mustafa je zapustil avtobus praznih žepov. Voznik avtobusa, prav tako Mustafa, pa mu je takoj zapel tole pesem. 
Sama tekma je minila v znamenju velike neučinkovitosti nogometašev Fužinarja. V obeh polčasih so si Ravenčani ustvarili vsaj deset izglednih situacij za gol, vendar se mreža solidnega avstrijskega vratarja ni zatresla.

Fužinar

Po tekmi sta se vodstvi kluba dogovorili, da se odigra čez dva dni še ena tekma. Na drugi tekmi je trener Fužinarja Niko Podvisnki v igro poslal mešano zasedbo. Neuigranost, predvsem v obrambi, se je poznala in rezultirala v presenetljivem vodstvu gostov že takoj na začetku srečanja. Po neuspešnem izbijanju žoge je zaspala celotna obramba Fužinarja z vratarjem Ažmanom na čelu in napadalec Kefermarkta ga je rutinirano premagal. V drugem polčasu je trener Podvinski sam obul kopačke in v igro poslal najmočnejša orožja. Igralci Fužinarja so nizali priložnost za priložnostjo, odprlo pa se je tudi glavnemu golgeterju Gregorju Ovčarju, ki je dosegel klasični hattrick. V sodnikovem podaljšku pa je usodo gostov zapečatil Peter Stočko z izjemnim strelom z 20m v sam zgornji desni kot vrat nemočnega avstrijskega vratarja. Po tekmi pa je vodstvo Union Kefermarkta povabilo KNK fužinar na prijateljsko tekmo v Kefermarkt in s tem k nadaljnemu sodelovanju.

Zadnjo pripravljalno tekmo pred nadaljevanje sezone so nogometaši Fužinarja odigrali v soboto 16. marca na Prevaljah, kjer so premagali NK Slovenj Gradec kar s 7:­0. Prva tekma v spomladanskem delu prvenstva bo na sporedu že v soboto 23. marca na Prevaljah, kjer bo na sporedu derbi s Korotanom.

Pod taktirko trenerja in izkušenega nogometaša z mednarodnimi izkušnjami zaseda koroški nogometni klub Fužinar Ravne po jesenskem delu odlično 1. mesto v 1. članski ligi MNZ MB z izjemnim izkupičkom 12 zmag v 13 tekmah in že skoraj zgodovinsko pozitivno gol razliko. Tako morata Ravenčanom na lestvici v hrbet gledati celo oba velika rivala, to sta prevaljski Korotan in mariborski Železničar. 

Korociv

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti