Bajta PR' NAS Šport Fužinarjevi mlajši dečki in deklice ekipni zimski državni prvaki
Fužinarjevi mlajši dečki in deklice ekipni zimski državni prvaki PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Sreda, 08 Februar 2012 19:03

V soboto, 4. in nedeljo 5. februarja 2012 je v Ljubljani potekalo Zimsko državno prvenstvo za mlajše dečke in deklice. Tekmovanja se je udeležilo 270 plavalcev iz 22 slovenskih klubov.

Plavalni klub Fužinar

Fužinarjeva ekipa je štela 11 plavalcev in 6 plavalk. Prvenstvo je bilo ekipno in posamično. Plavalci in plavalke Plavalnega kluba Fužinar Ravne so osvojili ekipno 1. mesto pred plavalnim klubom Triglav Kranj in Olimpijo Ljubljana.

Fužinarjevi plavalci so v kategoriji mlajših dečkov osvojili 29 medalj in sicer: 8 zlatih, 12 srebrnih in 9 bronastih. Pri mlajših letnikih so osvojili dve prvi in eno drugo mesto.

Najuspešnejša plavalca prvenstva sta bila pri deklicah Urška Hancman, pri dečkih Gal Kordež. Med prve tri v kategoriji so se Fužinarjeve plavalke in plavalci  uvrstili:
Urška Hancman (trikrat prva, enkrat druga), Mojca Hancman (petkrat druga, trikrat tretja), Sara Račnik (enkrat druga), Gal Kordež (enkrat prvi, trikrat drugi, dvakrat tretji), Dejan Šteharnik (enkrat prvi, dvakrat tretji) ter Matija Može (enkrat drugi, dvakrat tretji).

Med prve tri v mlajšem letniku se je uvrstil Lovro Knez, ki je bil dvakrat prvi in enkrat drugi.

Uvrstitve štafet:
4 x 50 m prosto mlajše deklice prvo mesto
4 x 50 m mešano mlajše deklice prvo mesto
4 x 50 m mešano mlajši dečki prvo mesto
4 x 50 m prosto mlajši dečki drugo mesto

Za Fužinarjevo ekipo so nastopili še: Neja Novak, Saša Menciger, Nuša Šegel, Jani Trbovšek, Žan Rihter, Blaž Novak, Žiga Merkač, Jaš Berložnik, Gašper Gregor, Tomaž Uršnik.

Mladi plavalci in plavalke Plavalnega kluba Fužinar Ravne trenirajo pod vodstvom trenerjev Henrika Medveška in Gorazda Podržavnika ter trenerke Anje Srebotnik.

»Za mlajše dečke in deklice je bilo državno prvenstvo vrhunec zimske plavalne sezone. Z izredno borbenostjo in odličnimi dosežki so osvojili kopico dobrih rezultatov in uvrstitev med najboljše posameznike. Starši naših plavalcev pa so bili zmagovalci v navijanju!« je povedal njihov trener Henrik Medvešek.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti