Bajta PR' NAS Šport Odslej nogomet skupaj s košarko!
Odslej nogomet skupaj s košarko! PDF natisni E-pošta
Prispeval Meta Pikalo   
Sreda, 09 April 2014 12:22

V zeleni dvorani osnovne šole Koroški jeklarji je v petek, 28. marca 2014, potekala redna letna skupščina Koroškega nogometnega kluba Fužinar. Po uvodnih procedurah in imenovanju delovnih organov skupščine je dosedanji in bodoči predsednik KNK Fužinar Rajko Praznik predstavil finančno poslovanje in tudi ostale rezultate dosežene od nastopa v funkciji predsednika.


Novo vodstvo kluba je bilo formirano v mesecu maju 2010. Klub je bil takrat v rdečih številkah, največ je dolgoval lokalnemu prevozniku Koraturju. Članska ekipa je nastopala v najnižjem možnem rangu tekmovanja, v 2. MNZ Maribor. Prva poteza je bila ločitev poslovanja nogometne šole in članske ekipe. Tako se občinska sredstva namenjena za mlajše selekcije niso več porabljala za delovanje članske ekipe. Klub je začel poslovati transparentno in plačilni promet poteka skoraj izključno prek transakcijskega računa.

Dolg kluba se je zmanjšal in je ob koncu leta 2010 znašal 2750 eur. Članska ekipa pa je pomladanski del tekmovanja končala na sedmem mestu. V jesenskem delu 2. MNZ Maribor je ekipa članov osvojila naslov jesenskega prvaka. Tudi v pomladanskem delu 2011 je ekipa nadaljevala dobro ter z naskokom osvojila 1. mesto ter napredovala v 1. ligo MNZ Maribor.

V letu 2011 je NK Fužinar prihodke povečal za dobrih 30% glede na preteklo leto in pridelal skoraj 2000 eur dobička ter v celoti pokril dolgove iz preteklih let. Ekipa članov je potrebovala leto, da se je stabilizirala v 1. MNZ. V jesenskem delu je članska ekipa pod novim strokovnim vodstvom Nika Podvinskega zelo uspešno nadaljevala pot in brez poraza osvojila naslov prvaka.

V letu 2012 je klub še povečal svoje prihodke in to skoraj za 190% glede na leto 2010 ter tudi v tem letu je končal poslovanje pozitivno. V letu 2013 so prihodki kluba zrastli za 50% glede na leto 2012. Skupna rast od leta 2010 do 2014 pa znaša kar 340%. Vodstvo kluba je torej sledilo rezultatom članske ekipe.

V preteklem letu je preko 30 prostovljcev, ki delujejo v klubu, opravilo preko 2200 ur prostovolnjega dela. KNK Fužinar je tudi v tem letu napredoval brez poraza v višji rang tekmovanja, v Štajersko nogometno ligo, v kateri po odigranih 14. krogih z naskokom zaseda 1. mesto in se mu obeta nastopanje v 3. SNL, v primeru reogranizacije 2. SNL na dva dela pa celo kvalifikacije za nastopanje v 2. SNL.

Predsednikovo poročilo je izčrpno dopolnil vodja nogometne šole Peter Oder, glavni poudarki pa so sledeči: enako kot proračun kluba je rastlo tudi število otrok v nogometni šoli. Le ta je imela ob nastopu novega vodstva 40 otrok v vseh selekcijah in enega trenerja s C licenco. V tem trenutku ima nogometna šola 150 otrok v vseh selekcijah, 9 trenerjev z B in A licenco ter 6 trenerjev s PRO licenco. V tem času se je v klubu ustanovila ženska sekcija. Trenutno ima KNK Fužinar celo eno reprezentantko U17 in še dve kandidatki za nastop v repreznetaci Slovenije U15.

Po sprejemu poročila je občni zbor sprejel nov statut in soglasno izvolil "novega-starega" predsednika Rajka Praznika, ki je predlagal za vodjo članskega upravnega odbora Petra Šulerja. Soglasno so bili imenovani tudi člani v ostale organe po statutu kluba. Po sprejemu novega statuta je po novem zbor članov KNK Fužinar obravnaval vlogo Košarkarskega kluba Dravograd za ustanovitev košarkarske sekcije v okviru KNK Fužinar.

Po krajši razpravi je zbor članov soglasno sprejel sklep, da se ustanovi košarkarska sekcija, pod kakšnimi pogoji bo delovala, pa se prepusti odločitvi upravnega odbora. Občni zbor je bil zaključen s sporočilom predsednika, da se bo v mesecu maju pričela tudi gradnja novih slačilnic na mestnem stadionu na Ravnah.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti