Bajta PR' NAS Šport Kako so koroški nogometaši končali jesen?
Kako so koroški nogometaši končali jesen? PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Ponedeljek, 19 November 2012 18:08

3. SNL vzhod

Dravograjčani so po jesenskem delu prvenstva na četrtem mestu razpredelnice. Za vodilno ekipo Šmarij zaostajajo zgolj za tri točke, tako da bodo spomladi povsem resen kandidat za napredovanje. Na trinajstih tekmah so zabeležili osem zmag in pet porazov, še posebej nepričakovan je bil zadnji, ko je najboljša koroška ekipa pred domačimi gledalci klonila proti Odrancem. V primeru zmage bi po prvem delu zasedli drugo mesto (enako število točk kot prvourvščeni), zdaj se morajo zadovoljiti z dvema mestoma nižje.

Lestvica

Lestvica 3. SNL vzhod po jesenskem delu (vir: golgeter.com).


Štajerska nogometna liga

Letošnji jesenski del v ŠNL ne bi mogel biti bolj izenačen, saj je razlika med prvim in osmim mestom samo štiri točke. Med koroškimi predstavniki je najvišje črnjanska Peca, ki z dvajsetimi točkami zaseda šesto mesto (le dve točki za vodilno Pesnico). Mesto nižje se nahajajo Radlje, ki so zbrale devetnajst točk, na devetem mestu pa nekoliko zaostajajo Koroške gradnje, ki so v enajstih tekmah zbrale enajst točk. Boj za prvo mesto je tako še povsem odprt, kaj hitro pa bi se lahko zgodilo, da na najvišjo stopničko stopi katera od koroških ekip (Peca ali Radlje).

Lestvica

Lestvica Štajerske nogometne lige po jesenskem delu (vir: mnzcelje.com).


1. MNZ Maribor

Na Ravnah na Koroškem in Prevaljah so lahko po prvem delu sezone zelo zadovoljni. Fužinar je v trinajstih tekmah vknjižil neverjetnih dvanajst zmag, enkrat pa je remiziral. S sedemintridesetimi točkami je seveda povsem na vrhu lestvice. Dobro kaže tudi prevaljskemu Korotanu, ki je po sobotni zmagi nad Železničarjem obdržal priključek, zaostanek za Ravenčani tako ostaja pet točk. Morda je še malce preuranjeno, a upali bi si trditi, da bo eden izmed koroških predstavnikov drugo sezono zaigral v višjem rangu.

Lestvica

Lestvica 1. MNZ Maribor po jesenskem delu (vir: mnzveza-mb.si).


2. MNZ Maribor

Tudi v zadnji ligi kaže dobro, saj je Akumulator prvi del tekmovanja končal na visokem drugem mestu. Mežičani so v devetih tekmah dosegli devetnajst točk (šest zmag, en remi, dva poraza), s čimer so točkovno izenačeni z vodilno Marjeto. Če bi Aku tudi spomladi odigral podobno dobro, bi se znalo zgoditi, da bi se Mežica po kar nekaj letih zopet preselila v prvo medobčinsko tekmovanje. 

Lestvica

Lestvica 2. MNZ Maribor po jesenskem delu (vir: mnzveza-mb.si).

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti