Bajta PR' NAS Šport Sončni dnevi vabijo k rekreaciji
Sončni dnevi vabijo k rekreaciji PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Küzma   
Petek, 08 Maj 2009 14:38
Že nekaj res vročih pomladnih, če ne že skoraj poletnih dni je za nami in nekateri najbolj rekreacije željni se že zbirajo na športnih igriščih. Ena bolj priljubljenih in tudi bolj urejenih lokacij so igrišča na Prevaljah ob stadionu.

Igrišče za košarko

Športne površine so bila otvorjene že jeseni leta 2007, do zdaj pa so tam uredili igrišča za odbojko, nogomet in košarko. Nogometno igrišče je urejeno na umetni podlagi, prav tako sta na umetni travi urejeni dve manjši igrišči za odbojko. Igrišče za odbojko na mivki trenutno še ni pripravljeno (mivka je še trda, na igrišču še ni mreže), verjetno zaradi še vedno dokaj nepredvidljivega vremena, vendar lahko počasi, skupaj z lepimi dnevi, verjetno pričakujemo tudi mehko mivko. Na velikem asfaltiranem območju je zarisano igrišče za košarko, nezaseden prostor na asfaltu pa bi naj bil, glede na obljube iz leta 2007, namenjen za skate park, igrišče za in-line hokej ter za otroška igrala. Celoten projekt ureditve športnorekreacijskega kompleksa Stadion je bil leta 2007 ocenjen na vrednost okoli 310.000€.

Trenutno še neurejeno igrišče za odbojko na mivki

Zdaj, po nekaj manj kot dveh letih od otvoritve, lahko vidimo, da igrišča uspešno dosegajo svoj namen. Sončni dnevi tja vseskozi privabljajo (še posebej odlično igrišče za nogomet na umetni travi, ki je sicer tam že leto dlje) množice mlajših in starejših športnih navdušencev. Igrišča so tudi med tednom dokaj polna, za vikende pa še toliko bolj. Infrastruktura na Prevaljah tako omogoča kakovsten rekreacijski šport za vse genaracije in za veliko število občanov in tudi športnikov iz drugih občin. Na igriščih se zbirajo vse vrste športnikov, vse od hokejistov na rolerjih , ki svojega igrišča tam žal (še) nimajo, do sprehajalcev.

Rekratorji so torej očitno zadovoljni s pridobitvijo, žal pa morajo nekateri še vedno upati, da odgovorni niso pozabili na obljubljene dodatke.

Nogometno igrišče na umetni travi

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti