Sprejem za svetovno podprvakinjo natisni
Prispeval Jure Lesjak, Foto: Jernej Prodnik   
Nedelja, 15 Februar 2009 18:50

V soboto so v Črni na Koroškem pripravili sprejem za Tino Maze, ki je v francoskem Val d'Iseru v ženski veleslalomski preizkušnji osvojila srebrno kolajno. Drugo mesto je največji uspeh slovenskega alpskega smučanja na svetovnih prvenstvih.

Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem

Par sto navijačev, ki so prišli povečini iz domačega kraja, dvema navijaškima skupinama (ena je Tino spremljala tudi v Val d'Iseru) pa so se pridružili tudi navijače Ane Drev, je Mazejevo pričakalo pred črnjanskim hotelom. Organizatorji prireditve - občina Črna na Koroškem, Športna zveza Črna, SK Črna - TAB in Kava bar Urška - so tam za zbrane pripravili zabavni program. Nastopili so člani pihalnega orkestra Rudnika Mežica ter glasbena skupina Kingston, manjkala pa ni niti harmonika in potoki zakuhanega vina.

Tina je s svojima trenerjema sicer malce zamudila, vendar to ni odgnalo številčne množice, ki jo je pričakala v hladnem večeru. Nasprotno, glasba jih je še dodatno podžgala, do njenega prihoda pa se je temperatura pričakovano približala vrelišču. Poleg številnih rož, ki jih je bilo po Tininih besedah skoraj preveč, ogromnega valentinovega srčka, številnih govorcev, ki so se izmenjali na odru in ji čestitali ob izjemnem uspehu, jo je na koncu pričakala tudi ogromna torta. Vsem zbranim je nato zagotovila, da ji je letos cilj seči še višje, morda celo do malega kristalnega globusa v veleslalomu. Ni pa izključila niti napada na kakšno odličje na bližajočih se zimskih olimpijskih igrah, ki bodo naslednjo sezono.

Iz fotogalerije:

{Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik Sprejem Tine Maze v Črni na Koroškem, Foto: Jernej Prodnik

Sprejemov za dobitnice in dobitnike medalj s svetovnih prvenstev so v Črni na Koroškem že vajeni. Leta 2001 je iz Sant Antona bronasto kolajno namreč prinesel bivši vrhunski smučar Mitja Kunc, tudi on pa je seveda prišel pozdraviti šampionko in ob tem priznal, da ni pričakoval takšnega povratka v izjemni drugi vožnji, ki ji je prineslo odličje.

 

Več fotografij lahko najdete v Albumu.