Bajta PR' NAS Šport Tek na smučeh v Bistri (FOTO)
Tek na smučeh v Bistri (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval Tadej Jelen   
Sreda, 06 Marec 2013 14:24

V Bistri so se letos tekačice in tekači na smučeh pomerili v sprintu štafet

Marca lansko leto je bil marsikdo presenečen, da tekma v smučarskih tekih, ki jo je organiziral SK Črna - tekaška sekcija, ni bila odpovedana. Pregovorna koroška trma in pridne roke prostovoljcev so poskrbeli, da se je sredi zelenega travnika v Bistri znašlo dovolj snega za nemoteno organizacijo tekme. Podobne skrbi so bile za letošnjo tekmo odveč, saj je bila snežna odeja debela vsaj dober meter.

Bistra

Tekačice in tekači so se za štirinajsto tekmo Zimskega pokala Geoplin 2012/13 zbrali pri turistični kmetiji Plaznik v Bistri, kjer se je v sprintu dvojic v prosti tehniki pomerilo 75 štafet, cicibanke in cicibani so tekli posamezno na krajši razdalji, in sicer so morali premagati 800m, prav tako v prosti tehniki. Skupaj se je v dolini Bistre nad Črno tako zbralo več kot 160 tekmovalk in tekmovalcev. Čeprav se je zjutraj vreme še držalo nekoliko kislo, se je kmalu po začetku tekmovanja razjasnilo, in tako gledalci kot tekmovalci so lahko res uživali v lepi zimski, a športno obarvani soboti. Sredi tekmovanja v Bistri nas je razveselila novica, da je Tina Maze osvojila novo, že 20. zmago v Svetovnem pokalu, najhitrejša je bila na smuku v Garmisch-Partenkirchnu.

Domači klub SK Črna - Tekaška sekcija so v kategoriji mlajših dečkov zastopali Aljaž Stane in Anže Bogataj, ki sta dosegla četrto mesto ter Nejc Štern in Julian Haimburger, ki sta bila osma. Najhitrejša sta bila tekmovalca TSD Novolit Olimpije Nejc Šraj in Meris Dulič. Med starejšimi deklicami sta bili najhitrejši Tais Vozelj in Živa Klemenčič (TSK Triglav Kranj), Ana Štern in Klara Vrabič (SK Črna - Tekaška sekcija) sta dosegli deveto mesto. Domačinka Tea Jelen (pred letošnjo sezono je prestopila v tekaški klub iz Medvod) in Anja Žavbi Kunaver (NŠD Medvode) sta osvojili drugo mesto, hitrejši sta bili Anita Klemenčič in Anamarija Lampič (TSK Merkur). Med najmlajšimi udeleženci je domači klub zastopal Matevž Rednak, ki je osvojil šesto mesto.

Uradne rezultate si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Najbolj brano iz športa

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti