Bajta
Mazejevi nov naslov, dobri nastopi Debelaka PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Sobota, 28 Marec 2009 12:27

Zadnji dan državnega prvenstva v alpskem smučanju na Kopah so se slovenski tekmovalci in tekmovalke pomerili še v veleslalomu. O dobrih rezultatih koroških smučarjev na superveleslalomski preizkušnji smo že poročali v temle članku, tokrat so se naši smučarji odrezali za odtenek slabše, a vseeno domov odnesli zmago, deveto in petnajsto mesto.

Tina Maze je zmagi v superveleslalomu dodala naslov tudi v paradnem veleslalomu, kjer je konkurentke prehitela skoraj za sekundo in pol. Drugo mesto je na Kopah osvojila Ana Drev, mesto nižje se je uvrstila Nina Katarina Mihovilovič.

Tina Maze in Tilen Debelak
Tina Maze je osvojila naslov tudi v veleslalomu, Tilen Debelak znova do dobrih uvrstitev.
 

V moški konkurenci Korošci tokrat niso bili tako uspešni kot na sredinem superveleslalomu, kljub temu pa je potrebno pohvaliti uvrstitev na petnajsto mesto, ki jo je črnjanskemu klubu SK TAB Črna priboril Tilen Debelak. Za uvrstitev med najboljših deset bi moral Debelak voziti šest desetink hitreje. Aleš Gorza in Albin Tahiri sta ostala brez uvrstitve, prvi se ni pojavil na štartu, drugi je odstopil že v prvi vožnji. Državni naslov je tako kot v superveleslalomu odnesel Rok Perko, srebrno kolajno je osvojil Bernard Vajdič, bronasto pa Janez Jazbec.

V četrtek so se smučarji pomerili tudi v superkombinaciji, kjer je trenutno najboljši koroški smučar Tilen Debelak znova prikazal dobro vožnjo in se uvrstil na deveto mesto. Albin Tahiri je osvojil dvaindvajseto mesto. Mazejeva in Gorza sta tekmo v tej disciplini izpustila. Državna prvaka v superkombinaciji sta postala Mitja Dragšič in Katarina Lavtar.

 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti