Bajta Kšajtni Ostalo Potopisi in foto-pisi Potopis: Tajska ali Lov na Tajskega tajkuna - Stran 2

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Potopis: Tajska ali Lov na Tajskega tajkuna - Stran 2 PDF natisni E-pošta
Prispeval Gregor Gruber   
Petek, 05 December 2008 00:00
Indeks člankov
Potopis: Tajska ali Lov na Tajskega tajkuna
Stran 2
Vse strani
Če ne obvladate jezika, pokažete s prstom na hrano, ki vam vzbuja tek in zaupanje. Bodite pozorni, ko vam rečejo, da je "very, very spicy", saj ta kategorija v Sloveniji ne obstaja, niti v tajskih restavracijah. Po poskusu takega zalogaja so se mi zasolzile oči, brbončice na jeziku so kričale in v nosu se mi je nabral smrkelj, ki sem se ga otresel s fuzbalskim usekanjem. Saj smo vendar na ulici.

"They are fighting," mi je smehljajoče dejal moški v srednjih tridesetih letih z gizdalinskimi brčicami in z roko pokazal na kolono, ki se je valila po cesti ter blokirala promet. Najprej sem pomislil, da gre za kakšno procesijo, napoved tajskega kickboksa, toda hitro sem ugotovil, da gre za protivladne demonstrante rojalistično usmerjenih meščanov, ki so v zadnjih dneh pritegnili svetovno pozornost z zasedbo mednarodnega letališča v Bangkoku in s pomočjo ustavnega sodišča odstavili premierja Somčaka Vongsvata, domnevne marionete odstavljenega premierja Taksina Šinavatre.

Gizdalin je naju z asistentko, ki je okrevala po operaciji modrostnega zoba (kakovostni in poceni zobozdravniki so v ogromnem nakupovalnem centru MBK v samem središču mesta), povabil na pijačo. Ko je med srkanjem piva znamke Leo (sam sem se prve dni mučil s Changom) izvedel, da sem novinar, je nekoliko zastal, nato pa mi začel zarotniško pripovedovati o vplivnem in zelo skrivnostnem Tajcu, ki ga poznajo le po imenu tajski tajkun, s katerim sem imel bližnje srečanje v nadaljevanju potovanja. (se nadaljuje...)


Žur s hrano
Za tajce se začne žur s hrano.

Cenik
Povprečne cene pijače v tajskem lokalu (1 evro je vreden 45 bahtov).

Sladkosneda meniha
Sladkosneda meniha.

Aerobika
Aerobika za seniorke.

Kraljeva palača
Kraljeva palača.


 

Naključno iz Kšajtnih

Bajtin TV napovednik (od 25.4 do 1.5)
Rubrika: Bajtin TV napovednik
Nov teden nov Bajtin TV napovednik, kakor je že ustaljena praksa. Ta teden dobrih vsebin ne manjka, katere si bomo v...
Matteo Garrone - Gomorra (2008)
Rubrika: Film
Film Gomorra režiserja Matteona Garroneja je bil prejšnjo soboto, na slavnostni ceremoniji v danski prestolnici Københavnu,  proglašen za najboljši evropski film...
Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla (20. del)
Rubrika: Leposlovne objave
Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmislaMnogo zgodb se tako trudi opredeliti čas, prostor dogajanja, natančno navesti...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti