Bajta Kšajtni Ostalo Potopisi in foto-pisi Fotozgodba: Teplice - Stran 3

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Fotozgodba: Teplice - Stran 3 PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Ranc   
Ponedeljek, 20 Oktober 2008 00:00
Indeks člankov
Fotozgodba: Teplice
Stran 2
Stran 3
Vse strani
Razbita šipa


Da. Ljubljančanu, ki je bil ravno tako gost Zelene hiše, so vlomili v avto. In sicer v večeru po tekmi. Oba naša avta sta imela veliko srečo, saj sta bila dejansko bolj dostopna v ograjenem parkirišču pred hotelom (golf v ozadju in passat levo, ki se ga ne vidi). Bojda imajo Teplice v zadnjem času manjše težave s kriminalom, česar pa ni čutiti.

Praga - Karlov most

Dan po tekmi je sledil povratek proti Sloveniji z enodnevnim postankom v Pragi, ki je od Teplic oddaljena dobrih 70 kilometrov. Tokrat se je Garmin zelo izkazal, saj nas je pri težavah s parkirišči dobro usmerjal. Priporočam ograjeno parkirišče na končni postaji metroja B (Černy most). V Pragi je prvi dan scalo, zato smo se držali bolj gostiln, drugi dan pa sva se pred odhodom domov sprehodila med turisti, ki jih ne manjka. Cene so za glavno mesto zelo zmerne – hostel za šest oseb slabih 7€ po osebi, pivo pa izven strogega centra 0,80€ in manj. Na fotografiji ena izmed najbolj priljubljenih točk za fotografiranje na Karlovem mostu.

Prijateljice noči podnevi

Zanimiv prizor, za katerega ste zavoljo fotografa sopotnika malček prikrajšana, so prostitutke v bližini češko-avstrijske meje. Enostavno stojijo ob magistralni cesti in čakajo, da jih kdo pobere. Da ne boste mislili, da čakajo dolgo. Na poti v obe smeri sva na lastne oči videla avte, ki sredi belega dne ustavljajo. Mogoče samo za pogovor.


 

Naključno iz Kšajtnih

Potopis: Južna Amerika, Argentina, peti del
Rubrika: Potopis
Jasmina in Aljoša sta lani na potovanju po Južni Ameriki, med 12.3. in 14.8., obiskala Argentino, Bolivijo, Peru in Čile. V...
Paul Auster - Brooklynske norosti (2009)
Rubrika: Knjiga
»Brooklynske norosti bodo na globok austrovski način očarale bralce. Knjiga o človeških norostih in modrostih je vedra oda veličini in skrivnosti...
Harald Zwart - The Karate Kid (2010)
Rubrika: Film
Le kdo se ne spomni originalnega filma Karate Kid? Pat Morita nam je kot Miyagi prirastel k srcu, ko je najstniku...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti