Bajta Kšajtni Ostalo Potopisi in foto-pisi Fotozgodba: Teplice - Stran 2

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Fotozgodba: Teplice - Stran 2 PDF natisni E-pošta
Prispeval Igor Ranc   
Ponedeljek, 20 Oktober 2008 00:00
Indeks člankov
Fotozgodba: Teplice
Stran 2
Stran 3
Vse strani
Park v Teplicah

Popotnik željan pohajkovanja ali morebiti celo teka se lahko »izgubi« v naravnost ogromnem in izredno lepo urejenem parku z dvema jezeroma. Na fotografiji je viden neki Čeh, ki je v manjšem jezeru z otočkom samo s pod-metalko lovil ribe, pri čemer so se mu čudile male Čehinje in mali Čehi. Teplice so sicer zdraviliško mesto, po črkah promocijske zloženke gre za »Little Paris«. Okej, Teplice niso ravno mini Pariz, so pa gotovo mesto v katerem se je vredno ustaviti, če boste kje v bližini. Za ilustracijo - Dresden je od Teplic oddaljen približno 60 km. S tem seveda predpostavljam, da je Dresden vreden ogleda, kar pa ni nujno.

Zelenica obračuna med Čehi in Slovenci

Ker smo prišli na tekmo, je bilo potrebno preveriti tudi, kako je pripravljen teren na glavnem stadionu. Po oceni poznavalca na fotografiji je bil teren mehak. K sreči s sabo nisem imel žoge, zato se mreža ni tresla. Zelo lep objekt, kakršnega pa v Sloveniji ne bi potrebovali, saj ima kapaciteto preko 18.000 gledalcev. Zaradi pomanjkanja financ je ena tribuna skoraj na nivoju tribune štadiona NK Peca.

Bojan Prašnikar

Ker se zaveda, da je center Teplic vreden ogleda, se je na kratkem pogovoru in fotografiranju z navijači pomudil tudi bivši slovenski selektor, Bojan Prašnikar. Očitno je pri navijačih zelo priljubljen, saj se je večina želela z njim fotografirati, mnogi pa so vzklikali tudi »Bojan, Bojan«. Mi smo ga ujeli ob poslavljanju od nekega navijača, s katerim je najverjetneje opravil krajšo konzultacijo glede slovenske reprezentance in nemške Bundeslige.

Slovenski navijači v centru mesta

Po fotografiranju z Bojanom se je večina navijačev posvetila petju in popivanju, ob glavni avtobusni postaji v centru Teplic so razvili transparente in bili v obče glavna atrakcija. Žalostijo edinole izredno krvave in steklene oči nekaterih, ki so tekmo v Teplicah izkoristili za prekomerno popivanje in skušali na Češkem pričarati Planico.


Navijač

Pred tekmo so 15.220 gledalcev na stadionu zabavale navijačice, ki pa jih skoraj nihče ni gledal. Niti navijač na fotografiji ne – fotografija je le plod slučaja. Omembe vrednih je pet starejših navijačev, ki so stali neposredno za nami, ter drug drugega klicali Panter. »Pantr, dej ne govor anglešk k te nuben ne zastop.«, »Pantr, dej fajr.«, »Pa dej Pantr, umir se.«


 

Naključno iz Kšajtnih

Linden MacIntyre: Škofova desna roka (2011)
Rubrika: Knjiga
Besede brez dejanj so brez pomena.Prihodnost je brez substance, dokler ne zavije okoli vogala v zgodovino.Roman, ki govori o senzacionalističnih stvareh...
Lawrence Schimel: Sosedje in prijatelji (2008)
Rubrika: Knjiga
V času, ko duhove – zlasti tiste inkvizicijske – buri Modrijanova slikanica In s Tango smo trije, ki s svojo vsebino...
Automassage - The Ambience Between Your Ears Is Noise (2007)
Rubrika: Muzika
V sedanjem glasbenem razpoloženju na tem koncu Evrope nadvse pogumen izdelek slovensko-avstrijske naveze, ki bo med svojo ciljno publiko vsekakor naletel...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti