Bajta Kšajtni Ostalo Potopisi in foto-pisi Fotozgodba: Nassfeld (Mokrine)

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Fotozgodba: Nassfeld (Mokrine) PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Küzma   
Sobota, 31 Januar 2009 00:00
Indeks člankov
Fotozgodba: Nassfeld (Mokrine)
Stran 2
Vse strani

 

Nassfeld - naslovnica

S svojih dopustov se vedno vrnemo s polnimi baterijami za premagovanje novih ovir v službi, šoli ali doma. Prav tako pa so polne spominske kartice na fotoaparatih. Oglejte si nekaj utrinkov, ki sem jih v objektiv ujel na svojem zimskem dopustu.

Smerokaz

Smerokaz na vrhu prve sedežnice po kateri smo se peljali od našega apartmaja v Sonnleitn-u.  Proga levo pelje na povezave in na proge, ki tvorijo sistem, dolg več kot 100km smučarskih površin.

Večerne aktivnosti

V apartmaju smo se za krajšanje dolgega časa posluževali treh stvari. Igrali smo Activity (zelo zanimiva namizna igra, ki poskrbi za obilo smeha v družbi), šah (slik katerega nimam, ker sem večino časa igral prav jaz) ter Playstation (le ta je v avstrijskih apartmajih očitno stalnica).

Playstation

Važno je, da je zakuhano vino

Zakuhano vino v bližnji brunarici. Zaposleni v teh gostilnah so, vsaj po mojih opažanjih, večinoma slovanskega rodu in na mojo srečo sem se tako lahko izognil uporabi svoje polomljene nemščine in se raje zatekel k polomljeni srbo-hrvaščini.

Iglu

Snega je ogromno. Dva večera dela smo porabili, da sta nedaleč stran od apartmaja v snegu nastala dva "igluja", povezana s prehodom in v enem smo celo zakurili ogenj. Vse strehe apartmajev se šibijo pod vsaj metrom, metrom in pol snega. Lastnik nam je ob odhodu povedal, da jim napovedujejo še dodaten meter. Izgledal je rahlo zaskrbljeno.


 

Naključno iz Kšajtnih

Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla (12. del)
Rubrika: Leposlovne objave
Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmislaMnogo zgodb se tako trudi opredeliti čas, prostor dogajanja, natančno navesti...
Noam Chomsky - Profit Pred Ljudmi (2005)
Rubrika: Knjiga
Družbena ureditev neoliberalnega kapitalizma nam na vsakem koraku vsiljuje mnenje, da se je zgodovina končala. Človek ne more več izbirati in...
Marko Vezovišek - Kuba Libre (2009)
Rubrika: Knjiga
Pričujoča knjiga, ki nosi naslov Kuba Libre in pomenljiv podnaslov Pesem o svobodi je literarni prvenec Marka Vezoviška, vendar to...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti