Bajta Kšajtni Ostalo Potopisi in foto-pisi Fotozgodba: Nassfeld (Mokrine)

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Fotozgodba: Nassfeld (Mokrine) PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Küzma   
Sobota, 31 Januar 2009 00:00
Indeks člankov
Fotozgodba: Nassfeld (Mokrine)
Stran 2
Vse strani

 

Nassfeld - naslovnica

S svojih dopustov se vedno vrnemo s polnimi baterijami za premagovanje novih ovir v službi, šoli ali doma. Prav tako pa so polne spominske kartice na fotoaparatih. Oglejte si nekaj utrinkov, ki sem jih v objektiv ujel na svojem zimskem dopustu.

Smerokaz

Smerokaz na vrhu prve sedežnice po kateri smo se peljali od našega apartmaja v Sonnleitn-u.  Proga levo pelje na povezave in na proge, ki tvorijo sistem, dolg več kot 100km smučarskih površin.

Večerne aktivnosti

V apartmaju smo se za krajšanje dolgega časa posluževali treh stvari. Igrali smo Activity (zelo zanimiva namizna igra, ki poskrbi za obilo smeha v družbi), šah (slik katerega nimam, ker sem večino časa igral prav jaz) ter Playstation (le ta je v avstrijskih apartmajih očitno stalnica).

Playstation

Važno je, da je zakuhano vino

Zakuhano vino v bližnji brunarici. Zaposleni v teh gostilnah so, vsaj po mojih opažanjih, večinoma slovanskega rodu in na mojo srečo sem se tako lahko izognil uporabi svoje polomljene nemščine in se raje zatekel k polomljeni srbo-hrvaščini.

Iglu

Snega je ogromno. Dva večera dela smo porabili, da sta nedaleč stran od apartmaja v snegu nastala dva "igluja", povezana s prehodom in v enem smo celo zakurili ogenj. Vse strehe apartmajev se šibijo pod vsaj metrom, metrom in pol snega. Lastnik nam je ob odhodu povedal, da jim napovedujejo še dodaten meter. Izgledal je rahlo zaskrbljeno.


 

Naključno iz Kšajtnih

Carlos Reygadas - Stellet Licht (2007)
Rubrika: Film
Na slepo izbran film relativno neznanega avtorja na ljubljanskem filmskem festivalu je tvegano početje. Bi mi moral opis v brošuri Liffa...
The Mars Volta - Frances The Mute (2005)
Rubrika: Muzika
The Mars Volta so se po uspešnem prvencu De-Loused in Comatorium, izdanem leta 2003, vrnili s še bolj ambicioznim projektom. Skupina,...
Barbara Žvirc - Šestice
Rubrika: Leposlovne objave
Barbara Žvirc - ŠesticeNepremično je sedel. Mimo je pripeljala že četrta ali peta šestica, on pa je še kar sedel. Glavo...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti