Fotozgodba: Kefalonija natisni
Prispeval Lea Dervodel   
Ponedeljek, 17 November 2008 00:00

 

Kefalonija - karta

 

Pokukajte malo in preberite si, naša popotnica Lea se je potepala po jonskem otoku Kefalonija in ob tem za vas zabeležila marsikatero zanimivo reč.


Plaža Myrtos

Ena najlepših grških plaž Myrtos, znana po drobnih belih kamenčkih in čudoviti barvi vode. Leži ob strmi skalni steni ob vznožju gora, zato je dostop malo težji. Kljub temu se velja potruditi, saj je plaža definitivno vredna ogleda.

Koze na cesti

Najbolj pogosta ovira na cesti na Kefaloniji. Koze med pašo pogosto zaidejo na ceste, kjer se izkaže, da imajo pravi grški karakter, saj te flegmatično opazujejo in žvečijo, ko jim trobiš in jih poskušaš na nek način obvoziti. Pastirji imajo posebno tehniko discipliniranja in usmerjanja, saj se z avtom vozijo za njimi in se v njih nekoliko zaletavajo.

 


Najnovejša cerkev na Kefaloniji

Najnovejša cerkev na Kefaloniji, ki leži poleg samostana, v katerem je na ogled mumificirano truplo zavetnika otoka, svetega Gerasimosa. Ta naj bi v jami pod samostanom kot puščavnik preživel zadnjih 7 let svojega življenja. Legende pravijo, da je truplo med razpadanjem in mumificiranjem oddajalo prijeten vonj.

Želva caretta caretta

Želva Caretta Caretta, ena izmed znamenitosti Kefalonije, čeprav so bolj pogoste na sosednjem otoku Zakintosu. Odlagajo jajca na južnih mivkastih plažah, vendar jih tam zelo redko vidimo. Vsako jutro priplavajo z ribiči v Argostoli, kjer jih ti hranijo. So zelo radovedne in rade plavajo ob pomolu na promenadi in opazujejo turiste…ti pa njih nazaj.

Svetilnik svetega Theodora

Svetilnik svetega Theodora, ki ga najdemo skorajda na vseh spominkih, ki jih lahko kupiš na Kefaloniji. Stoji na pol poti med glavnim mestom Argostolijem in najbolj turističnim mestecem Lassijem.

Glavna promenada v Argostoliju

Glavna promenada v Argostoliju, kjer najdemo veliko tavernic in kavarn, tukaj pa pristajajo tudi ribiči. Slikano v času sieste, ki traja ponavadi nekje med 13h in 19h. Večina kavarn je takrat zaprtih, taverne pa so tako ali tako odprejo šele zvečer.

Jama Melissani

Jama Melissani je z jezerom globokim 39 metrov priljubljena turistična točka, saj lahko opazujemo spreminjajoče se barve vode, ki nastanejo zaradi prodiranja sončnih žarkov skozi delno zrušen strop jame. Tu so bili najdeni številni kipci iz 3. in 4. stoletja pr.n.š. nimf in boga Pana.

Plaža Antisamos

Plaža Antisamos, znana predvsem po tem, da so tu snemali film Corellijeva mandolina. Leži blizu mesta Sami v zalivu Antisamos. Cesta od Samija do plaže gre čez nek konkretno visok hrib in je res obupna, čeprav je kao asfaltirana.

Vasico Assos

Dramatičen pogled s ceste na vasico Assos.