Bajta Kšajtni Ostalo Potopisi in foto-pisi Fotozgodba: Kefalonija

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Fotozgodba: Kefalonija PDF natisni E-pošta
Prispeval Lea Dervodel   
Ponedeljek, 17 November 2008 00:00
Indeks člankov
Fotozgodba: Kefalonija
Stran 2
Vse strani

 

Kefalonija - karta

 

Pokukajte malo in preberite si, naša popotnica Lea se je potepala po jonskem otoku Kefalonija in ob tem za vas zabeležila marsikatero zanimivo reč.


Plaža Myrtos

Ena najlepših grških plaž Myrtos, znana po drobnih belih kamenčkih in čudoviti barvi vode. Leži ob strmi skalni steni ob vznožju gora, zato je dostop malo težji. Kljub temu se velja potruditi, saj je plaža definitivno vredna ogleda.

Koze na cesti

Najbolj pogosta ovira na cesti na Kefaloniji. Koze med pašo pogosto zaidejo na ceste, kjer se izkaže, da imajo pravi grški karakter, saj te flegmatično opazujejo in žvečijo, ko jim trobiš in jih poskušaš na nek način obvoziti. Pastirji imajo posebno tehniko discipliniranja in usmerjanja, saj se z avtom vozijo za njimi in se v njih nekoliko zaletavajo.

 


Najnovejša cerkev na Kefaloniji

Najnovejša cerkev na Kefaloniji, ki leži poleg samostana, v katerem je na ogled mumificirano truplo zavetnika otoka, svetega Gerasimosa. Ta naj bi v jami pod samostanom kot puščavnik preživel zadnjih 7 let svojega življenja. Legende pravijo, da je truplo med razpadanjem in mumificiranjem oddajalo prijeten vonj.

Želva caretta caretta

Želva Caretta Caretta, ena izmed znamenitosti Kefalonije, čeprav so bolj pogoste na sosednjem otoku Zakintosu. Odlagajo jajca na južnih mivkastih plažah, vendar jih tam zelo redko vidimo. Vsako jutro priplavajo z ribiči v Argostoli, kjer jih ti hranijo. So zelo radovedne in rade plavajo ob pomolu na promenadi in opazujejo turiste…ti pa njih nazaj.

Svetilnik svetega Theodora

Svetilnik svetega Theodora, ki ga najdemo skorajda na vseh spominkih, ki jih lahko kupiš na Kefaloniji. Stoji na pol poti med glavnim mestom Argostolijem in najbolj turističnim mestecem Lassijem.


 

Naključno iz Kšajtnih

Ethan Coen, Joel Coen - Burn After Reading (2008)
Rubrika: Film
Ker brata Coen le redko ustvarjata povprečne ali, bog ne daj, celo podpovprečne filme, so pričakovanja množic vedno visoka. Čeprav določeni...
John Frankenheimer - The Manchurian Candidate (1962)
Rubrika: Film
Manchurian candidate režiserja Jonathana Demmeja smo lahko gledali 4 leta nazaj, tokrat pa ne bomo govorili o njegovem, sicer povprečnem filmu,...
Mesec v sliki, februar 2009
Rubrika: Ostalo
Februar je minil v znamenju pusta hrusta, mimogrede pa smo med drugim zaklali še prasico Pepo, obiskali Mallorco ter se za...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti