Bajta Kšajtni Ostalo Preostalo iz Kšajtnih Mesec v sliki, oktober 2008

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Mesec v sliki, oktober 2008 PDF natisni E-pošta
Prispeval Robert Marin   
Četrtek, 02 Oktober 2008 20:39
Oktober je za nami, pred vami pa nova serija slik naših fotografov. Poglejte si, kako smo mesec preživeli skozi objektiv.

Iron Median!
Iron Median, so skupaj z lokalno zasedbo Scepsis otvorili novo sezono mladinskega kluba Kompleks na Ravnah. (Foto: Jernej Prodnik)

Paragliding!
Na travniku pri kmetiji Janet se je zbrala mednarodna zasedba adrenalinskih norcev, ki so se med seboj pomerili v natančnem pristajanju z jadralnimi padali. (Foto: Jan Küzma)

Let3!
Reški provokatorji Let3 so na odru Kompleksa vehementno mahedrali s kurci in v dobro voljo spravljali kakšnih 120 obiskovalcev. (Foto: Jernej Prodnik)

Fuzbal!
Slovenska nogometna izbrana vrsta se je na prenovljenem stadionu Ljudski vrt udarila s Severnimi Irci. V bolj ali manj dolgočasni tekmi, so naši vrli fantje, s Korošcema na čelu, le slavili z 2:0 in si tako priigrali drugo zaporedno zmago v predtekmovanju za SP 2010. (Foto: Bogdan Tušek)

Kapadokija!
Maša Čas se je v spremstvu Mustafe sprehajala po turški Kapadokiji in med drugim obiskala tudi dolino neskončnih rožnatih sipin, ki v sebi skriva na stotine skritih cerkva in domovanj. Večina jih je danes sicer zapuščenih oz. predelanih v luksuzne hotele za turiste, domačini pa so si zgradili 'navadne' stanovanjske hiške, ki se, po besedah naše popotnice, prav lepo usedejo v okolje. (Foto: Maša Čas)

Vesljak Vesenjak!
Prleški kantavtor Tadej Vesenjak je v drugo obiskal Kompleks in navdušil. Poleg neumornega brenkanja je v dobro uro in pol trajajočem koncertu obiskovalcem zaupal tudi življenjski nauk ali dva, predvsem pa znova pokazal, da se da na svet gledati z nekoliko drugačnimi očmi. (Foto: Jernej Prodnik)

Basket!
Najboljša košarkarska ekipa Koroške je zabeležila prvi poraz. Na domačem terenu so Dravograjčani v tesni in napeti tekmi, ki so jo zaznamovali preobrati in izmenjave v vodstvu, morali priznati premoč ljubljanski Iliriji. (Foto: Jernej Prodnik)

Tek miru!
V Slovenj Gradcu se je odvil tradicionalni Tek miru, ki se ga je v prečudovitem vremenu udeležilo več kot 150 tekmovalcev in tekmovalk iz cele Slovenije. (Foto: Jan Küzma)

Moštna dčva!
V Šentanelu smo dobili novo ambasadorko mošta, Kristino Adamič, doma iz Črne na Koroškem. Kristina bo v prihajajočem letu po raznoraznih prireditvah in srečanjih širom Slovenije pridno skrbela za promocijo Mežiške doline in Koroške. (Foto: Robert Marin)

Helloween!
Noč čarovnic oz. Keltsko novo leto, ko po starem poganskem prepričanju mrtve duše oživijo in delajo škodo poštenemu, na zemljo vezanemu človeku. Škotski in irski imigranti so v 19. stoletju tradicijo prinesli v ZDA, ki je v tem videla tržno nišo, tako da ga danes praznuje ves samooklicani civilizirani svet. (Foto: Igor Ranc)
 

Naključno iz Kšajtnih

David Gilmour - On an Island (2006)
Rubrika: Muzika
Skoraj natanko dvaindvajset let po albumu About a Face, ki je izšel zloveščega 1984, se je David Gilmour, ki je zagotovo...
Maja Miloševič: Pesmi #2
Rubrika: Leposlovne objave
ZA ŠTIRIMI STENAMI na drugi strani omejenosti skrivaj se pletejo roke v množici razpletene v samoti povezane ponoči podnevi jeseni poleti za štirimi stenami on pleše z njim ona boža njo izobčeni...
Sodobnost - Maj 2008, letnik 72
Rubrika: Knjiga
Sodobnost  je najstarejša slovenska revija (mesečnik) za književnost in kulturo, ki vestno spremlja kulturno dogajanje pri nas in po svetu. Redno...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti