Bajta Kšajtni Ostalo Preostalo iz Kšajtnih Mesec v sliki, avgust 2008

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Mesec v sliki, avgust 2008 PDF natisni E-pošta
Prispeval Robert Marin   
Ponedeljek, 01 September 2008 07:04

Pred vami je nova izdaja sveže rubrike na našem portalu. Avgust je minil v znamenju 53. Turističnega tedna v Črni na Koroškem in sedmih Ravenskih dni, s kamero pa smo obeležili tudi ostale, bolj ali manj zanimive trenutke preteklega meseca.

DP!

Peter Mankoč, eden naših najboljših plavalcev, na poletnem državnem prvenstvu v plavanju, ki je v začetku meseca potekalo na letnem kopališču na Ravnah. Na 100m delfin je dosegel vzpodbudnih 52,18 in na zadnjem testom pred olimpijskimi igrami pometel s konkurenco. V Pekingu je konkurenca pometla z njim. (Foto: Robert Marin)

Miss!

23-letna Ravenčanka Teja Britovšek je postala uradno najlepša Korošica za leto 2008. Po tekmovanju za Supermodel Slovenije in Miss Universe, kjer je Teja lansko leto postala prva spremljevalka, je Miss Koroške njeno tretje večje lepotno tekmovanje. Tokrat je študentka prevajalstva angleščine in nemščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani stopila še stopničko višje in se tako uvrstila v polfinale izbora za Miss Slovenije. (Foto: Peter Giodani)

Črna!

V Črni se je odvil 53. turistični teden, obiskovalci pa so svoje apetite lahko potešili na več kot petdesetih prireditvah. Veselja, zabave in jutranjega glavobola nismo pogrešali. (Foto: Jernej Prodnik)

Suhi Matic, Debeli Miro!

Miro Petek, poslanec DZ in Matic Tasič, prevaljški župan na tradicionalni nogometni tekmi Debeli : Suhi v Črni na Koroškem. Tekma je, kot vsako leto potekala v sproščenem vzdušju, najlažji na igrišču Matic Tasič, pa se je kot kaže še posebej zabaval. (Foto: Jan Küzma)

Pajk!

Chromatopelma Cyaneopubescens, talna vrsta ptičjega pajka, ki izvira iz Venezuele. Za poznavalce in ljubitelje še posebej zanimiv in popularen zaradi živih barv – metalno modrih nog, modro-zelenega karpaksa in oranžnega zadka. Zraste tudi do 12 centimetrov. O kačah, pajkih in še čem, smo se pogovarjali z Erikom Lesnikom, ljubiteljem malih živali. (Foto: Jure Lesjak)

Dobrodelna tekma!

V sklopu turističnega tedna smo v Črni pod novimi reflektorji spremljali dobrodelno tekmo med domačo NK Peco in NK Olimpijo. Pokal Turističnega tedna je pripadel ljubljančanom, ki so zasluženo slavili s 5:1. Organizatorji NK Peca so izkupiček prodanih vstopnic namenili Samu Kuncu, fantu na invalidskem vozičku iz Črne na Koroškem. Zbrali so hvale vrednih 2500 evrov. (Foto: Robert Marin)

ŽNKSG!

Pred novo sezono v prvi slovenski nogometni ligi smo obiskali žensko ekipo ŽNK Slovenj Gradec, ki je leta 2003 postala prvi ženski koroški nogometni klub. Zmotili smo jih na zadnjem treningu pred prvim krogom v prihajajoči sezoni. (Foto: Igor Ranc)

Cajtng!

Bajta je izdala svojo prvo tiskano publikacijo. Tri dni smo se za vas trudili in pokrivali razne dogodke in koncerte, ki so se odvijali te dni na Ravnah. V njej najdete izjave obiskovalcev, fotografije, intervjuje, članke in še kaj. Če vas je stvar, bog ne daj, po pomoti zaobšla, si jo pa le potegnite z naše strani. (Foto: Robert Marin)

Lendero!

Saša Lendero pozdravlja navdušene die-hard fane in ostale obiskovalce koncerta, na katerem je nastopila ob Borisu Novkoviću in Davorju Bornu. (Foto: Jernej Prodnik)

Picikli!

Za nami je tretji kolesarski šprint na Ivarčko. Po spretnostni vožnji najmlajših in podelitvi nagrad za skupni seštevek Koroškega pokala 2008 so sledili atraktivni skoki navdušenih bikerjev v vodo. (Foto: Jan Klančnik)

Eks!

Zadovoljni obiskovalec koncerta avstrijske narodno-zabavne atrakcije Global Kryner, ki so zbrane v šotoru pri kopališču na Ravnah navdušili s preigravanjem pop uspešnic v oberkrainer izvedbi. (Foto: Jernej Prodnik)

Neisha!

Pred koncertom Neže Buh - Neishe na Ravnah na Koroškem, smo z njo po telefonu opravili krajši intervju. Objavljen je bil tudi v Bajtinem cajtngu, preberete pa ga lahko na tem naslovu. (Foto: Jan Küzma)

 

Naključno iz Kšajtnih

Od 28. februarja do 6. marca
Rubrika: Bajtin TV napovednik
Na novih straneh največjega koroškega portala smo za vas prenovili tudi rubriko Bajtin TV napovednik, v kateri bomo tedensko izpostavili nekaj...
Bajtin TV napovednik (od 11.4 do 17.4)
Rubrika: Bajtin TV napovednik
Pred vami je nov izbor aktualnih TV vsebin, katerih ne gre zamuditi v prihajajočem tednu. Za tokratno priporočilo tedna smo izbrali...
Potopis - ZDA (1. del): Ameriške sanje so zgolj ameriške sanje
Rubrika: Potopis
Sedeži na letalu, ki je ravnokar vzletel z londonskega letališča, niso tako udobni, kot se človeku zdi, ko gleda kakšen brezvezen...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti