Bajta Kšajtni Ostalo Preostalo iz Kšajtnih Poslušajte jih, govorite o njih in jih pozabite?

Kulturniški profili znanih Korošcev

Majda Ravnikar, nekdanja smučarka in pisateljica
Majda Ravnikar

Majda Ravnikar, nekdanja uspešna smučarka, je pred kratkim izdala svoj književni prvenec “Koroška, moj mali veliki (smučarski) svet”, s katerim je na najboljši način izrazila svojo dolgoletno ljubezen do Koroške, smučanja in literature.

Leposlovne objave

  • Primož Karnar - Slovenc naj bo!


  • Simon Orgulan - Tisti, ki je bil pahnjen v juho nesmisla - 3.del


  • Nina Retko - O grehu in pokori
  • Katja Martinčič - Č-B ples

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica
Poslušajte jih, govorite o njih in jih pozabite? PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Petek, 26 September 2008 00:00
Lack Of InterestLACK OF INTEREST
LISTEN TO IT, TALK ABOUT IT, FORGET ABOUT IT (2008)

Nadebudni Korošci z imenom Lack of Interest so svoje delovanje kronali s prvim izdelkom, ki ga dajejo brezplačno na posluh celotnemu svetovnemu občestvu ... Kakor se za "glasbene komuniste" tudi spodobi! Med dvanajstimi komadi boste lahko slišali tudi štirisekundnega Bobra. Ali gre mogoče za poklon z bobri obsedeni Srečni mladini, jih lahko povprašajte na Bajtinem forumu, kjer so pred časom objavili tudi prve demo posnetke!

Vse pesmi prvenca mladih Korošcev, poimenovanega "Listen to it, Talk about it, Forget about it",  so bile  posnete v studiu Kletka, na Ravnah. Zaradi neprisotnosti sugar daddyja in kroničnega pomanjkanja denarja, ki danes tare skoraj vse skupine alternativne branže, je za snemanje bil uporabljen kar se da nizek budget. S strani skupine gre zahvala zato predvsem Domenu Hudrapu, ki je skrbel za miksanje in mastering posnetkov, ter Bojanu Bebru-Vovku, ki je lastnik omenjenega studia.

Lack Of Interest
Lack of Interest na nastopu v ravenskem KompleKSu.

Skupina v postavi Dejan Jevšnik (kitara, vokal), Nejc Mravljak (bobni), Davorin Petek (bas kitara), Gaber Šetina (kitara), Petra Pratnekar (tenor saksofon) in Blaž Račnik (trobenta) je na albumu gostila Anžeta Grubelnika na bariton saksofonu in Lenarta Mlinarja na vokalu. Najbližje so jim skupine Nofx, Less than Jake, Hog Hoggidy Hog, Mad Caddies in 10 Balls. Lahko bi jih označili tudi kot ska na pankerskem spidu, zato zna biti njihov nastop v živo še toliko bolj zabaven.

Prvi album, ki je izšel v samozaložbi, bodo prvič predstavljali v slovenjegraškem MKC, kjer jih bo mogoče slišati 31. oktobra, na Halloween. Morda pa vas bodo že pri poslušanju posnetkov tako prepričali, da boste o njih res govorili drugim, a jih pozabili zagotovo ne boste. 

 
 
Lack Of Interest

 

DOLPOTEG PLATE TUKAJ  

 

Na playlisti boste našli naslednje komade: 

 

01.  Pot na Triglav  (1:38) 
02.  Dnar  (2:14)
03.  Violice  (1:57)
04.  Assuming the Position  (2:43)
05.  Not Blind   (1:38)
06.  Bober  (0:04)
07.  Don't Fall Down  (2:02)
08.  Get Real  (2:16)
09.  Try Something Else  (2:20)
10.  The Puppet Show  (1:58)
11.  100 Words  (2:41)
12.  Pot Na Metal  (1:38) 

 

    
 

Naključno iz Kšajtnih

Foto-zgodba: Toskana, prvi del
Rubrika: Potopis
VELIKONOČNA TOSKANA Na največji krščanski praznik smo se odpovedali barvanju pisanih pirhov, dobrotam kot so dišeča prekajena šunka, domača potica, pekoči...
Milčin kotiček - (Ne)zaposlena
Rubrika: Leposlovne objave
Milčin kotiček - (Ne)zaposlena Danes je moje razmišljanje čisto vsakdanje in običajno. O ženskah in o tegobah čisto iz  socialnega...
Steven Soderbergh - Kužna nevarnost (2011)
Rubrika: Film
Svet se je počasi vrnil v tirnice normalnega življenja, ko smo že vsi nekako pozabili na grožnje z napadi antraksa, na...
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti