Bajta PR' NAS Osrednje novice BBD #5: Zakonska zveza za vse!
BBD #5: Zakonska zveza za vse! PDF natisni E-pošta
Prispeval Jure Lesjak   
Sreda, 11 Marec 2015 11:49

Tulijo pred parlamentom. Snemajo bizarne video posnetke. Bojijo se za prihodnost naroda. Svojo verzijo "naravne" družine predstavljajo kot edino možno. Širijo nestrpnost in sovraštvo. In predvsem laži. Zavedno in nezavedno poudarjajo svojo večvrednost. Ljudi mobilizirajo, da se jim pridružijo v boju za ohranitev človeške vrste. To posebej radi počnejo ob nedeljah. "Oče, mati, otrok, družina" je njihov najpogostejši stavek. Zbrali so več kot osemdeset tisoč podpisov za razpis referenduma proti nedavno spremenjenem zakonu o zakonskih zvezah. Pravijo, da gre za otroke.


V tokratnih Bajtinih brezčasnih dokumentih se spominjamo skupnega zapisa kolektiva, ki je nastal pred referendumom o družinskem zakoniku. Leta 2012 je 30,31% volilnih upravičencev s 54,55% glasovalo proti sprejetju. Četudi vemo, da bi bil razpis novega referenduma o človekovih pravicah (manjšine) in temeljnih svoboščinah v nasprotju z ustavo, se je potrebno pripraviti na morebiten novi precedens Ustavnega sodišča, ki v tem primeru resnično ne bi smelo pasti na izpitu (ločena mnenja so, jasno, že danes zagotovljena).

Pred tremi leti smo s spodnjim zapisom podprli družinski zakonik. Ista prepričanja ohranjamo tudi danes. Svoboda, pravičnost in enake možnosti za vse nas bodo spremljale za vedno. Ne glede na vse, kar se dogaja in se kani zgoditi.

--> Bajta je "ZA" družinski zakonik (20. marec 2012) <--
 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti