Bajta PR' NAS Osrednje novice All about Pia Zemljič
All about Pia Zemljič PDF natisni E-pošta
Prispeval Tilen Novosel, foto: Melita Goričan   
Sreda, 24 Marec 2010 22:35

V ponedeljek so dijaki gimnazije Ravne na Koroškem v glasbenem domu na Ravnah organizirali intervju s priznano slovensko gledališko in filmsko igralko Pio Zemljič z naslovom "All about Pia Zemljič" (Vse o Pii Zemljič). Dijaki so pod mentorstvom prof. Milene Gagič ter prof. Petre Popič izoblikovali program, ki je temeljil na Piinem življenju in ustvarjanju. Predvsem sta se profesorici angleškega jezika odločili, da bi lahko pripravljali srečanja z zanimivimi ljudmi, s pomočjo katerih lahko dijaki ob pogovoru pokažejo svoje znanje in talent, ki ga pri rednem pouku ne morejo, prav tako pa na tak način nadgradijo svoje védenje in izkušnje.

All about Pia Zemljič

Točno opoldne se je pričela prireditev, ki je trajala poldrugo uro, v celoti pa je potekala v angleškem jeziku. Zgolj pusti govor so popestrile glasbene, plesne, pa tudi igralske točke dijakov ravenske gimnazije. Anja Kunc, Nina Krof, Marisa Grnjak ter Aljoša Kotnik so zapele pesem Roya Orbisona: Pretty woman in Pod eno streho. Skupina dijakov, pod režisersko taktirko Petra Škvorca, je odigrala delček muzikala Sweeney Todd. Ditka Čepin je zapela pesem Gorazda Čepina iz kratkega filma Tolažnik in You're the one that I want iz muzikala Briljantina, pri kateri so ji s plesom pomagali Luka Velički, Daša Pruš, Maja Sadovnik, Aljaž Pačnik, Vanja Hanžekovič, Robert Erat, Jana Kučej in Matevž Slivnik. Proti koncu je Peter Škvorc ob spremljavi kitare Anje Kunc zapel Comme D'habitude, Anja Kogelnik pa Severinino pesem Gardelin. Jan Marin je predstavil video projekcijo odlomka svojega filma, ki ga je poimenoval Pulz. Vse pa se je začelo z Mojco Štrekelj, Luko Šrajnerjem in Alešem Rapucem, ki so odpeli pesem Pink Floydov Wish you were here - le ta je pospremila prihod čudovite igralke. Sprva nekoliko presenečena, saj je menda pričakovala le učilnico z nekaj dijaki, ne pa celotne dvorane, se je Pia popolnoma sproščena usedla in zapletla v pogovor s povezovalcema Nejo Kaiser ter Tilnom Novoselom.

All about Pia Zemljič

Ponosna, da prihaja iz Slovenj Gradca in da je igralstvo njena osebna stvar, je bila pripravljena odgovoriti na marsikatero vprašanje. Z odličnim znanjem angleškega jezika, kar je nedvomno pozitivna posledica njenega študija angleščine, ki je prišel v poštev, ker sprva ni bila sprejeta na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo, je povedala, da se z veseljem spominja srednješolskih let, ko je bila tudi sama dijakinja gimnazije Ravne na Koroškem. Voditelja sta jo spravila v smeh, ko sta ji dejala, da sta izvedela, da je v otroških letih - s trebuhom iz blazin - doma nastopala s pesmijo Debela deklca. A kaj kmalu je vsem to uslugo vrnila ter jih dodobra nasmejala s svojo imitacijo kokoši, ki jo priredi posebej za sinova, na katera je neizmerno ponosna in sta pri njej vedno na prvem mestu. Golo naključje je povzročilo tudi, da nosita ponosni slovenski imeni, Voranc in France, ki se sovpadata z imeni ulic, kjer sta Pia in njen mož Marko Mandič živela v mladosti.

All about Pia Zemljič

Skupaj so se spomnili številnih filmov, serij, muzikalov ter predstav, v katerih je sodelovala, seveda pa je beseda nanesla tudi na Petelinji zajtrk, najuspešnejši in najbolj gledan slovenski film. Zaupala jim je občutke ob snemanju posebej kočljivih prizorov in pojasnila, da je v takšnih trenutkih pač treba ostati profesionalen. Preden je sama odigrala poslovilno točko, del Bergmanove Jesenske sonate, je povedala tudi, da nima nikakršne želje postati oziroma biti ''zvezda''. S tem se jim je še bolj prikupila kot, kljub prepoznavnosti, preprosta in z neizmerno karizmo obogatena igralka, kar so ji obiskovalci odkrito pokazali z navdušenim aplavzom. Dokazala je, da je lahko ''slavna'' ali ''znana osebnost'', pa čeprav sama sebe ne označuje kot tako, povsem normalna, neizumetničena ter človeška in s tem je, ne le zaradi igralskega talenta, obdržala oziroma pridobila nove navdušence.

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti