Bajta PR' NAS Osrednje novice Komorni pop-rock večer
Komorni pop-rock večer PDF natisni E-pošta
Prispeval Jernej Prodnik, Foto: Patricija Zbičajnik, J.P.   
Sobota, 12 Julij 2008 18:02
Miha Guštin – Gušti in Polona Kasal sta z bendom zaigrala že kar malce preveč umirjeni množici pred gradom Rotenturn. Prijeten petkov večer je pred slovenjegraški grad privabil precej ljudi, kar malce presenetljivo pa se je »kulturnega« dogodka (kot je večkrat malo sarkastično zaradi neaktivnosti obiskovalcev poudaril Gušti) udeležilo veliko število starejše publike.

Komorni pop rock večer

Med njimi je pred vhodom, kot zmeraj nasmejano, pozdravljal »svoje« župljane tudi lokalni župnik Peter Leskovar. Očitno ga je zanimalo, kako se zabavajo mladi ali pa je le hotel preveriti čemu tako veliko število ljudi pred Rotenturnom.

Tandem Gušti&Polona je s seboj pripeljal kitarista Petra Deklevo, bobnarja Andreja Zavašnika, klaviaturista Jerneja Jurcta ter zadnjega pridruženega člana Aneja Kočevarja, ki je pred kratkim na basu zamenjal Tonyja Montano.

Malo starejša publika, ki je imela tudi možnost sedenja na stolih, je botrovala izjemno umirjenemu vzdušju, ki ni ravno značilnost koncertov Guštija in Polone. Skupina je lani oktobra igrala v ravenškem KompleKSu, kjer je bilo vzdušje veliko bolj sproščeno in plesno. Tokrat je proti koncu koncerta migalo le nekaj mladine pod grajskimi oboki, med odrom in sedišči pa je ves čas zevala ogromna praznina. Ostali obiskovalci so se raje poskrili daleč nazaj in postali aktivni le ob koncih pesmi, ko je prišlo na vrsto obvezno ploskanje.

Set-lista je bila zelo podobna tisti iz KompleKSa, skupina je preigravala predvsem zadnji skupni izdelek Guštija in Polone poimenovan preprosto GP. Polona je pri treh pesmih sodelovala že pri Guštijevem debitantskem albumu Dolce Vita, iz tega albuma pa smo v živo lahko slišali tudi zabavno Balkanuej, ki je bila odigrana brez Polone in jo je Gušti označil za malo lastne zabave. V originalu je bil komad posnet z Davidom Kovšco (mnogim bolj poznan kot Buda), vokalistom slovenskih Elvis Jackson, zato tudi sam stil pesmi ni ravno presenetljiv.

Kljub anemičnemu odzivanju publike se je skupina na odru več kot očitno zabavala, če se ne motim pa je predstavila tudi enega izmed novih komadov, ki naj bi uradno luč sveta ugledali v kratkem. O skupini, ki se zavestno giblje v okvirih alter-popa, lahko za slovenske razmere govorimo v presežnikih, Guštijevo pogumno odločitev, da se oddalji od varnega zavetja Big Foot Mame, pa lahko le pozdravljamo.

Čeprav si skupina postavlja okvire, jih rade volje tudi kdaj prestopi in najbrž dopušča celo več svobode in inovativnosti v delovanju kot »zasidrana« BFM. V zelo veliki meri tudi s pomočjo Petra Dekleve, ki je v petek znova dokazoval, da se ga po inovativnosti ne uvršča brez razloga v vrh slovenske kitarske smetane.

S Petrom Deklevo in Polono Kasal smo po koncertu spregovorili nekaj besed, pogovor pa boste lahko na Bajti prebrali že v ponedeljek!

Več fotografij lahko najdete v Albumu.

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti