Bajta PR' NAS Osrednje novice Arhitekturna natečaja na Ravnah na Koroškem
Arhitekturna natečaja na Ravnah na Koroškem PDF natisni E-pošta
Prispeval Jan Klančnik   
Sreda, 08 April 2009 01:51

V preteklem tednu so na Ravnah objavili kar dva razpisa, katerih končna konkretna rezultata naj bi bila prenova širšega mestnega jedra ter dograditev t.i. Šolskega centra Ravne.

Izvedba arhitekturnega idejnega natečaja poteka v sklopu druge faze obnove cca 19.000 m2 območja mestnega jedra, občina Ravne pa pri tem išče rešitve za ureditev tlakov, opreme in ambientov na Ravnah in želijo, kot pravi razpis, pridobiti strokovne podlage za celostno urejanje javnega prostora in strokovne podlage, ki so pomembne za kvaliteto bivanja, turistični razvoj in ohranitev elementov urbanih zasnov ter stavbne dediščine. Zmagovalec natečaja, v kolikor bo ta nagrada podeljena, bo za svoje delo dobil 7000 €, za celoten razpis pa je namenjenih 20.000 €

Natečaj za ureditev mestnega jedra
Območje arhitekturnega natečaja ureditve mestnega jedra

Drugi pomembnejši projekt, ki je hkrati tudi bližje uresničitvi, pa je projektni razpis za nov objekt Šolskega centra Ravne na Koroškem. Natečaj, ki ga razpisuje Vegrad (naročnik projekta je občina Ravne) v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS), je namenjen pridobivanju rešitev za novo stavbo srednje strojne šole, poleg šolske zgradbe pa so predmet natečaja tudi zunanje površine šole.

Objekt naj bi stal na robu grajskega platoja za ravensko gimnazijo in naj bi predstavljal poseben izziv ravno zaradi svoje umeščenosti med urbano okolje in naravo ter zaradi omejenosti prostora, kjer imajo trenutno še svoje vadišče lokostrelci. Prvoizbrani projekt natečaja bo nagrajen z 12.000 €.

Razpisne pogoje natečaja za gradnjo srednje šole lahko najdete na straneh ZAPS-a www.arhiforum.si , medtem ko boste natečajno gradivo za obnovo mestnega jedra Raven našli na spletni strani občine Ravne.

Zemljišča v javni lasti
Zemljišča v javni lasti


    

 

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti