Bajta PR' NAS Osrednje novice Dan za Pohorje. Pohorje za Nepal.
Dan za Pohorje. Pohorje za Nepal. PDF natisni E-pošta
Prispeval Uredništvo Bajte   
Četrtek, 04 Junij 2015 14:39

Hribi in gore so zapisani v slovenstvu in Slovencih. Morda tudi zaradi tega čutimo še posebno povezanost z drugimi gorskimi narodi in ljudstvi. 

Vljudno vas vabimo, da se udeležite katerega izmed dogodkov, ki jih skupaj s prijatelji Pohorja pripravljamo v soboto, 6. 6. 2015, v in v bližnji okolici Centra Kope, novega večnamenskega objekta Občine Mislinja. Center Kope se nahaja v neposredni bližini Grmovškovega doma na Kopah. 


Kolesarjenje, pohodništvo, joga, pustolovščina na drevesih, razstave, projekcije, potopisna predavanja in še in še. Verjamemo, da boste v celodnevnem dogajanju našli nekaj zase in svoje bližnje.

V večernem dogajanju v Centru Kope želimo izpostaviti otvoritev dveh gorniških razstav Gorenjskega muzejapremiero kratke multivizije o Pohorju (delo koroških avtorjev) ter potopisno predavanje prvih zakoncev in prvega Slovenca na najvišji gori sveta.

​Radi bi izpostavili, da je udeležba na vseh dogodkih brezplačna. Zbirali pa se bodo prostovoljni prispevki za pomoč žrtvam potresa v Nepalu. Prispevek bo v celoti namenjen NCRR – Nepal Cyclist Ride to Rescue.

Prispevke za NCRR (Nepal Cyclist Ride to Rescue) bomo zbirali prek Rdečega križa, območna enota SG, denarna sredstva pa lahko nakažete tudi na TRR: 0247 0001 3960 849 (NLB), sklic 00 2015, namen: Nepal. Hvala.

Več o njihovem delovanju: Nepal Quake Assistance in Nepal Cyclists Ride to Rescue (FB).


 

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti