Bajta PR' NAS Osrednje novice Vabljeni na 11. Pesniško olimpijado (13.-14.11.)
Vabljeni na 11. Pesniško olimpijado (13.-14.11.) PDF natisni E-pošta
Prispeval Barbara Žvirc, vodja projekta Pesniška olimpijada   
Ponedeljek, 27 September 2010 21:02

Pesniška olimpijadaPesniška olimpijada je projekt idejne voditeljice Vesne Roger Lužnic, rojen pred enajstimi leti s pomočjo Kluba Koroških Študentov, JSKD OI Dravograd in Zveze kulturnih društev Dravograd. Zasnovan je na treh pesniških delavnicah, literarnem nastopu in predvsem druženju, spoznavanju in kaljenju najboljših avtorjev s priznanimi in uveljavljenimi pesniki – mentorji delavnic.

Namenjena je dijakom in študentom, ki pišejo poezijo in si želijo obogatiti svoje znanje o umetnosti pisanja literarnih del, se seznaniti z različnimi tehnikami in slogi pisanja, se družiti z mladimi ustvarjalci, z njimi deliti pesniški navdih, se postaviti v vlogo poslušalca in ovrednotiti svoje pesmi in pesmi drugih ter se predstaviti javnosti.

Z nami so skozi leta delili pesniške užitke priznani mentorji – pesniki in pisatelji: Marjan Mauko, Artur Štern, Andrej Makuc, Marija Kolar, Mitja Čander, Jurij Hudolin, Robert Titan Felix, Marjan Pungartnik, Uroš Zupan, Ivo Stropnik, Zoran Pevec in mnogi drugi. Na plan so potegnili najbolj skrite in talentirane ustvarjalce, ki jih danes že najdemo na knjižnih policah. Med njimi so tudi Gašper Bivšek, Jan Šmarčan, Jasmina Cigrovski, Maja Visinski Andrejc, Ana Pisar, Tanja Ahlin, Primož Karnar in drugi, ki so bili izbrani za najboljše avtorje Pesniških olimpijad.

Tako se počasi že približuje čas za 11. Pesniško olimpijado. V letošnjem novembru bomo tako na Koroškem spet gostili mlade sveže pesniške glasove. Organizatorja JSKD OI Dravograd in Klub koroških študentov v sodelovanju z Javnim zavodom Dravit in Zvezo kulturnih društev Dravograd vabita vse dijake in študente, ki pišejo poezijo, da se nam pridružijo na dvodnevni literarno-kulturni izmenjavi. Razpisne pogoje, program in prijavnico za 11. Pesniško olimpijado najdete pod tem zapisom, pridružite pa se nam lahko tudi na straneh Facebooka v skupini Pesniška olimpijada.

*** Razpisni pogoji

*** Prijavnica

*** Program

 

Najbolj brane osrednje novice

Bajtin referendum

Ste danes dobre volje?
 
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti