Bajta NVO medijski prostor Korociv "S povečanjem zaposlovanja ljudi, bi se zmanjšal tudi obseg sive ekonomije!"

Naključno iz intervjujev in kolumen

Nujnost miselnega zločina
Jure Lesjak | Ponedeljek, 09 Junij 2014
Jure Lesjak
"Alternativne družbene prakse se morajo odpovedati iskanju svobode, enakosti, demokracije v okvirih oblastniških struktur, saj na tem mestu ne obstaja možnost, da bi te (človekove) pravice dejansko tudi našli."

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

"S povečanjem zaposlovanja ljudi, bi se zmanjšal tudi obseg sive ekonomije!" PDF natisni E-pošta
Prispeval Zavod Nefiks (*projekt Korociv)   
Ponedeljek, 07 Julij 2014 07:55

Minuli teden so se mladi ponovno zbrali v Kulturnem domu na Ravnah na Koroškem, kjer se je razpravljalo o sivi ekonomiji. V okviru projekta "50 odtenkov sive ekonomije", se je odvijala delavnica na temo "Dojemanje sive ekonomije med mladimi", katere cilj je bil predvsem ozavestiti mlade o posledicah, ki jih prinaša siva ekonomija.


Na dogodku se je razpravljalo predvsem o tem, koliko denarja v Sloveniji ponikne zaradi sive ekonomije in kaj to pomeni za državno blagajno in javna sredstva. Veliko govora je bilo tudi o delu na črno ter predvsem o pristopih motiviranja mladih, da prestopijo na legalno stran ter se prenehajo ukvarjati z nelegalnim delom.

Dogodka se je udeležil tudi predsednik Mladinskega sveta Ravne na Koroškem Aljaž Verhovnik, ki je na koncu dejal: "Današnja okrogla miza je pokazala to, da mladi večinoma poznajo, kje je problem sive ekonomije in da ni problem toliko na strani tistih, ki so se prisiljeni ukvarjati z sivo ekonomijo, ampak bolj na strani tistih, ki odločajo o tem, ali se bomo mi morali prislužiti sive ekonomije. Se pravi, da je na potezi država, da poišče sistemske rešitve, da bo lahko s tem, ko bo zaposlila več ljudi, zmanjšala tudi sivo ekonomijo, posledično z več zaposlovanja bodo ljudje plačevali tudi več davka, kar pa bo pripeljalo do tega, da se bodo izboljšale tudi vse ostale javne storitve."

Prav tako je ena izmed udeleženk dejala: "Plače v Sloveniji so prenizke, prispevki pa previsoki. Ljudje se ukvarjajo s sivo ekonmijo, da lahko skozi mesec preživijo. S to dražavo je preprosto nekaj narobe."


 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti