Bajta NVO medijski prostor Korociv Akademski ples Kluba koroških študentov (FOTO)

Naključno iz intervjujev in kolumen

Volim te, ne ljubim te. Balkan party za razmišljanje.
Nina Meh (*projekt Lopa) | Ponedeljek, 31 Oktober 2011
Nina Meh

"Balkanofil potrebuje Slovenca - kmeta in negativno označbo, ki jo nanj prilepi, da lahko svojo pozicijo popolne balkanskosti šele zagovarja. Slovenofil potrebuje Balkanca - koruptivnega divjaka in njegovo negativno označbo."

Bajtini projekti

Bajta hodi po sv(e)to

Pasica


Ste še slišali,
pesem upora
?

ŽPZ KOMBINAT!

Kombinatke

Akademski ples Kluba koroških študentov (FOTO) PDF natisni E-pošta
Prispeval KKŠ, foto: Miha Kolar in Jure Horvat (*projekt Korociv)   
Sreda, 09 April 2014 11:08

Klub koroških študentov tudi v 2014 nadaljuje tradicijo Akademskega plesa, ki združuje nekdanje in zdajšnje generacije aktivistov kluba. 6. aprila 1952 je vzklilo seme pomembne entitete, ki še danes skrbi za razvoj mladinske dejavnosti na koroških tleh – Klub koroških študentov, ki je v teh 62 letih poskrbel za nemalo projektov za mlade ter manj mlade. Delovanju skozi šest desetletij v čast so leta 2012 obudili projekt Akademski ples, ki je že v preteklosti na prijeten in svečan način združeval bivše ter zdajšnje aktiviste kluba, gospodarstvenike, župane … V želji po nadaljevanju tradicije se je Akademski ples Kluba koroških študentov odvil tudi letos – v soboto, 5. aprila ob 19.00 v Hotelu Korošica v Šentjanžu pri Dravogradu.


Poleg podžupana občine Dravograd, gospoda Jožefa Kladnika, ki je izrazil zadovoljstvo, da Klub organizira gala večer v Dravogradu, je goste z besedami pospremila tudi aktualna predsednica Ana Pisar: »Res je, da so časi dokaj nenaklonjeni mladim, a vendar to ne sme biti razlog za odlašanja in prelaganja. Iz želje, da zase in ostale naredimo nekaj več kot le tarnamo ob kavi, se je organizirala več kot 20-članska ekipa, ki vodi projekte in vanje vključuje širše okolje. Povzeli bi lahko, da skrbimo za svojo prihodnost in s priložnostmi ustvarjamo nove priložnosti. Z močno željo, da duh aktivizma čim bolj zaživi med mladimi na Koroškem.«

Kulturni program na prireditvi, ki ga je povezoval Matjaž Jeznik, je popestrilo preigravanje klasične glasbe godalnega tria Rogina, plesna točka v ritmih jazz baleta Jane Dobrijević in branje poezije Blaža Lečnika. »Letošnji program je v nasprotju s prejšnjima letoma bil še nekoliko drugačen, KKŠ mu je namreč dodal literarno noto,« je o projektu dejala njegova vodja, Tina Šumnik.

Akademskega plesa Kluba koroških študentov so se udeležili tako študenti kot bodoči akademiki ter starejše generacije akademikov, njegov osrednji namen pa je, da se med seboj poveže generacije ter omogoči izmenjavo izkušenj v bolj sproščenem, neformalnem okolju. Za glasbene ritme so poskrbeli uveljavljeni koroški glasbeniki, skupina Farty Animals, ki je goste razvajala vse do jutranjih ur ...

Fotogalerija 


 

Zadnje objave na Bajti


images/stories/articles.jpg
Ponedeljek, 16 Maj 2016 20:07
kolegice.jpg
Torek, 10 November 2015 19:22
Natalija
Ponedeljek, 09 November 2015 11:15
risa_a5.jpg
Nedelja, 08 November 2015 10:51
TaborZdravihSol2015.jpg
Torek, 27 Oktober 2015 21:12
povabimmail.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:20
kks_logo.jpg
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 19:06
coverbringit.png
Ponedeljek, 19 Oktober 2015 18:20
zborovske-mohorjan.jpg
Četrtek, 15 Oktober 2015 22:41
Vse pravice pridržane Pravno obvestilo O Bajti in avtorjih Uredništvo Oglaševanje F.A.Q Vaše nastavitve zasebnosti